Reklama

Dani Pedrosa už v prosinci na KTM-MotoGP

Stefan Pierer, předseda představenstva KTM AG, oznámil včera hodně překvapující novinku. Dani Pedrosa bude už 18. prosince v Jerezu poprvé testovat motocykl KTM-MotoGP.

Trojnásobný více-mistr světa MotoGP Dani Pedrosa (33) ukončil po 18 letech závodění s motocyklem Honda při GP Valencia 2018, ale prvních testů s Red Bull Factory Racing se nezúčastnil, ačkoliv s nimi podepsal dvouletou smlouvu jako testovací pilot.

To se ostatně vědělo už delší dobu a jako důvod neúčasti Pedrosy na testech ve Valencii a v Jerezu bylo oficiálně uváděno, že Pedrosa chce smlouvu s HRC trvající do 31. prosince prostě dodržet.

V paddocku MotoGP ale bylo veřejným tajemstvím, že: KTM poprvé v historii svého závodění v královské kubatuře MotoGP bude nasazovat v následující sezóně 4 jezdce - Johann Zarco a Pol Espargaro v oficiálním továrním týmu a Miguel Oliveira a Hafizh Syahrin v satelitním Red-Bull Tech3 potřebují rovněž 4 motocykly a pro testovacího pilota už se prostě nedostává potřebného materiálu.

Výsledky testů V Jerezu, kdy se žádný ze čtyř pilotů KTM neumístil v Top-15 (nejlépe Pol Espargaro na P17), ale nastavily tvrdou realitu, že je třeba KTM RC16 nadále vyvíjet a testovat.

Byly zároveň udělány všechny kroky, aby testovací pilot Mika Kallio (je zraněný od pátečního tréninku na Sachsenringu) ještě před Vánocemi mohl slavit comeback. A společně s Danim Pedrosou tak dojde k neplánovanému testu 18./19. prosince v Jerezu.

„Pedrosa bude testovat už v prosinci a ne až při testu IRTA v únoru v Malajsii. Pomohlo nám férové jednání s Hondou a Pedrosa je tak volný.“, vysvětlil celou situaci Stefan Pierer při slavnostním otevření filiálky KTM-Husqvarna ve Welsu-Thalheimu.

V současné době probíhá u KTM Factory Racing v Munderfingu také input s novým satelitním týmem Tech3, kterého se zúčastní za jezdce Miguela Oliveiru a Hafizhe Syahrina jejich šéfmechanici Guy Coulon a Nicolas Goyon.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama