Reklama

Dani Pedrosa testovacím pilotem KTM

Dlouho utajované, ale vlastně veřejné tajemství, nyní vyšlo najevo. 54-násobný vítěz závodů Grand Prix Španěl Dani Pedrosa (32) podepsal dvouletou smlouvu s KTM jako testovací jezdec.

Rakušan Mike Leitner, bývalý šéftechnik Pedrosy v týmu Repsol Honda do roku 2014, pracuje nyní jako týmový manažer v KTM Factory a pochopitelně své bývalé vztahy s Pedrosou využil. Podařilo se tak posilnit testovací tým továrny z Mattighofenu, neboť dosavadní testovací pilot Mika Kallio je stále zraněný po havárii na Sachsenringu.

Faktem je, že Pedrosa se svými 158 cm je pro některé experty považován za «out of range», tedy že není schopen vyvíjet motocykl pro o 20 cm vyšší a 15 kg těžší piloty, ale to Leitnera nechalo klidným.

Jisté je, že Pedrosa určitě přinese ke KTM hodně Know-how od HRC! Faktem také zůstává, že tituly mistrů světa Caseyho Stonera 2011 a Marca Marqueze 2013 jsou velkou zásluhou práce Pedrosy, který tehdejší motocykly úspěšně vyvíjel.

Zatím se neví, zda po 18 letech kariéry na motocyklech Honda, bude Pedrosa absolvovat některé závody s wild card. Ze španělských médií je ale možné vyčíst, že Pedrosa prostě svou kariéru po letošním finále ve Valencii ukončí!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama