Reklama

Dani Pedrosa oznámil ukončení kariéry po této sezóně

Dani Pedrosa (158 cm/54 kg) se díky své postavě zranil vícekrát, než kterýkoliv jiný přední pilot MotoGP. Dnes oznámil ukončení kariéry po této sezóně.

Na potřetí to konečně vyšlo: Při GP Katalánska a potom při Dutch-TT nechtěl Dani Pedrosa své rozhodnutí o budoucnosti nijak na veřejnosti komentovat. Nevěděl totiž přesně zda, opravdu skončí, nebo bude pokračovat v kariéře v novém týmu SIC Petronas-Yamaha, který na roky 2019 až 2021 převzal obě dvě startovní místa týmu Ángel Nieto Racing od Jorge Martineze.

Dvakrát se tak Dani Pedrosa na tiskových konferencích omluvil, že se není schopen rozhodnout. „Ano vím, že jste očekávali konkrétní informace. Ale mohu jen říci, že mám na sezónu 2019 několik možností“, oznámil médiím v v Montmeló a v dobré náladě pouze doplnil: „Je vás zde více, než když jsem vyhrával závody“.

Dnes potvrdil Dani Pedrosa na Sachsenringu to, co už přibližně 12 dní bylo veřejným tajemstvím: Po skončení sezóny 2018 ukončí své závodění a to po 295 závodech Grand Prix, dosud 54 vítězstvích (31 v MotoGP), 49 Pole-Position (31 v MotoGP) a celkově 153 pódiových umístěních (112 v MotoGP).

Pedrosa dnes v 16 hodin řekl: „Chtěl bych poděkovat za hojnou účast. Chci oznámit, že 2019 už nebudu závodit v mistrovství světa. Od svých 15 letech jsem zde mezi vámi v MS...Proto jsem se tak dlouho rozhodoval. Toto rozhodnutí nebylo jednoduché, neboť je to sport, který miluji. Měl jsem výborné možnosti, jak pokračovat. Ale nechci už závodit v takové intenzitě, jako jsem to dělal dosud; chci se chopit nových výzev. Jsem rád, že jsem dostal prvotřídní podmínky závodit v tak vynikajícím týmu. Dosáhl jsem více, než jsem doufal a čekal. Na tom jsem opravdu hrdý. Jsem hrdý na úspěchy, které jsem v tomto sportu dosáhl. Byl jsem úspěšným závodníkem, a nečekal jsem, že dosáhnu tolik úspěchů, když jsem jako malý chlapec sledoval u TV tehdejší motocyklové hvězdy“.

Pedrosa bude během závodního víkendu GP ve Valencii uveden do «MotoGP Legends Hall of Fame».

Dani pak uslyšel mnohaminutový hlasitý potlesk a dodal na závěr své tiskové konference: „Chtěl bych se poděkovat u všech firem a sponzorů, kteří mě během mé kariéry provázeli. Vše začalo u Hondy a Movistaru, podporovaly mě Repsol, Red Bull, Arai a Alpinestars. Chtěl bych poděkovat také mé rodině, která je zde a všem mým fanouškům, kteří mě podporovali i v těžkých okamžicích.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama