Reklama

Dani Pedrosa: Konec kariéry nebo Petronas Yamaha?

Startovní pole MotoGP 2019 je už skoro jasné. Ducati ztratila tým Jorge Aspara Martineze, Honda se musí obejít bez Marc VDS a Yamaha místo Tech3 vybaví svými motocykly Petronas-SIC.

Po angažování Jorge Lorenza do týmu Repsol-Honda, stejně jako po změně Iannoneho od Suzuki k Aprilii a příchodu Joana Mira k Suzuki jsou všechny tovární týmu MotoGP na sezónu 2019 obsazeny.

Zbývá odpovědět na poslední otázky: Dostane Petronas-SIC-Yamaha obě místa od Jorge Martineze a jeho týmu Pull & Bear-Nieto? A kdo v tomto týmu pojede?

Aktuální situace je následující: Razlan Razali, CEO okruhu Sepang Circuit a majitel týmů Moto3- a Moto2-Teams se sponzorskými penězi od SIC a Petronas, i po příchodu Lorenza k týmu Repsol-Honda se nenechal od svého projektu odradit a své plány chce dotáhnout až do konce.

Emilio Alzamora, majitel týmu Estrella Galicia 0,0-Honda v Moto3 - aktuálně s Aronem Canetem a Alonso Lopezem chtěl převzít obě místa na startovním roštu MotoGP od týmu Marc VDS a chtěl závodit s jezdci Alexem Márquezem a Francem Morbidellim - to ale neharmonovalo s plány Dorny a samotný budget Estrella Galicia 0,0 na to nestačil.

Dorna získala nazpět obě místa od týmu Marc-VDS a nechá závodit v sezóně 2019 pouze 22 místo 24 stabilních jezdců a dvě «Slots» raději rezervuje pro tým VR46 od Valentina Rossiho, který chce 2021 startovat se satelitním týmem Yamaha-MotoGP a nejraději se svými svěřenci Bagnaiou a Morbidellim.

Yamaha si přeje ve svém novém satelitním týmu Franca Morbidelliho. A Dani Pedrosa by zde mohl pilotovat třetí tovární motocykl 2019-Yamaha, pokud do té doby neoznámí konec aktivní činnosti....!

A jak tedy vypadá aktuální startovní rošt královské kubatury MotoGP 2019?

Repsol-Honda

Marc Márquez
Jorge Lorenzo

Movistar Yamaha

Valentino Rossi
Maverick Viňales

Ducati Corse

Andrea Dovizioso
Danilo Petrucci

Red Bull KTM

Johann Zarco
Pol Espargaró

Aprilia Gresini Team

Aleix Espargaró
Andrea Iannone

Suzuki Ecstar

Alex Rins
Joan Mir

Pramac Ducati

Jack Miller
Francesco Bagnaia

LCR Honda

Cal Crutchlow
Takaaki Nakagami

Reale Avintia Ducati

Tito Rabat
Xavier Siméon

Tech3 KTM

Miguel Oliveira
Hafizh Syahrin

Petronas-SIC-Yamaha

Dani Pedrosa?
Franco Morbidelli?


Z uvedeného přehledu je celkem zřetelné, že v sezóně 2019 zřejmě budou chybět na startovním roštu následující jezdci, kteří ještě 2018 byli stabilními piloty gridu MotoGP: Alvaro Bautista, Karel Abraham - oba Nieto Racing, Scott Redding - Gresini Aprilia, Tom Lüthi - MarcVDS a Bradley Smith - KTM.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama