Reklama

Dani Pedrosa: Konec kariéry?

Dani Pedrosa se včera definitivně rozhodl, co bude dělat v budoucnosti. Vše naznačuje tomu, že ukončí kariéru po této sezóně.

Dani Pedrosa absolvuje nyní svou 13. sezónu v týmu Repsol-Honda, mistrem světa se sice nikdy nestal, ale byl třikrát více-šampionem a vyhrál 31 závodů MotoGP.

Když během GP v Mugellu zjistil, že po letošní sezóně musí své místo u HRC uvolnit pro Jorge Lorenza, tak chtěl během GP Katalánska oznámit oficiálně ukončení závodní kariéry.

To se ale nestalo a Pedrosa jen prohlásil: „Mám několik možností na rok 2019 a ještě jsem se nerozhodl.“

Ty možnosti byly následující: Konec kariéry, odchod do nového týmu SIC-Petronas-Yamaha a místo v továrním týmu Kawasaki v MS-Superbike, tu poslední ale nikdy vážně nebral.

Čtyři týdny uplynuly v různých jednáních: Dani Pedrosa soukromě hovořil a jednal s Yamahou a s Dornou. Od Japonců chtěl stejnou podporu a závodní materiál jako mají Rossi a Vinales. Yamaha mu dokonce nabídla jako šéfmechanika Ramona Forcadu - ten pracoval s Lorenzem v továrním týmu Yamahy a nyní pro Vinalese.

Když ale majitel týmu SIC-Petronas-Yamaha Razlan Razali prohlásil v neděli v assenském paddocku, že pouze jeden ze dvou jezdeckých kandidátů je jasný a ten druhý si vzal ještě nějaký čas na rozmyšlení, tak bylo jasné, že tím druhým je právě Dani Pedrosa.

dani pedrosa statement

Včera večer ve 22.30 hod. vydal Dani Pedrosa oficiální prohlášení: „Konečně jsem se rozhodl o mé budoucnosti. Chci všechny zainteresované soukromě a ve stejném čase informovat. Z toho důvodu uskutečním na Sachsenringu tiskovou konferenci. Prosím všechny, aby mé rozhodnutí respektovali a počkali až na mé oficiální oznámení. Dopředu všem děkuji“.

Ze Španělska se ozývají hlasy z blízkého okolí tohoto pilota, že se Dani Pedrosa rozhodl nabídku závodit za satelitní tým SIC-Petronas-Yamaha nepřijmout a svou kariéru ukončit. Vždy závodil s motocyklem Honda a zřejmě u této továrny bude i nadále působit v jiné funkci.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama