Reklama

Další skandál v WorldSSP 300!

Nová kubatura WorldSSP 300 přináší nejen skvělé závody, ale bohužel i opakující se skandály, když motocykly neodpovídají předpisům. Ten poslední postihl lídra šampionátu Miku Pereze s motocyklem Honda.

Ale podívejme se ve stručnosti na ty předchozí: V Misanu byl diskvalifikován jezdec s motocyklem Yamaha Alfonso Coppola, který závodil s nepovoleně vyladěným motorem. Na Lausitzring zase Scott Deroue použil nepovolenou modifikaci zadní kyvné vidlice svého motocyklu Kawasaki Ninja 300. Nizozemský ex-pilot Grand Prix byl až do německého závodu lídrem šampionátu od jeho premiéry v Aragonu.

A nyní třetí skandál a třetí značka motocyklu. V rámci závodního víkendu v Portimao byla oznámena dodatečná diskvalifikace jezdce s motocyklem Honda CBR500R Mike Pereze. Špnaěl použil při závodě na Lausitzringu nehomologované ráfky a bylo mu odňato třetí místo v Německu, takže ztratil pozici lídra v tomto šampionátu. Po odečtení 16 bodů se tak 17-letý Španěl propadl na 4. místo v šampionátu WorldSSP 300 a novým lídrem se stal jezdec s motocyklem Yamaha Marc Garcia.

Po diskvalifikaci lídra šampionátu Pereze je nyní následující pořadí: Španěl Marc Garcia (Yamaha) vede s 85 body. Alfonso Coppola (Yamaha) s 82 body je druhý, ex-pilot z MS-Moto3 Nizozemec Scott Deroue (Kawasaki) má na P3 75 bodů, na čtvrté místo se propadl Mika Perez ze Španělska na motocyklu Honda (72), Top-5 uzavírá Španěl Borja Sanchez (59). Na 6. místě je Jihoafričan Dorren Loureiro (53); Top-10 kompletují Španěl Daniel Valle (50), Nizozemec Robert Schotman (45), Ital Armando Pontone (41) a Ukrajinec Mykyta Kalinin (34).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama