Reklama

Další detaily k přestupu Lorenza k Yamaze

Ke včerejší senzační zprávě o comebacku Jorge Lorenza k Yamaze se nám podařilo získat další informace, takže se nám pomalu formuje startovní rošt královské kubatury MotoGP na sezónu 2019.

Týmovým kolegou Španěla Jorge Lorenza, jak se původně zdálo, nebude Malajsijec Hafizh Syahrin, nýbrž Rossiho svěřenec Franco Morbidelli. Ten má totiž smlouvu s Marc VDS ještě na sezónu 2019 a jelikož tento tým po skončení sezóny 2018 ze startovního roštu zmizí, tak by byl mistr světa Moto2 nezaměstnaným.

Jelikož se v této belgické stáji Marc VDS skončila přechodná mise Lucy Montirona, tak po odchodu týmového manažera Michaela Bartholemyho nastalo takové malé bezvládí - mimochodem přestaly chodi i týmové TZ z obou kubatur.

Roli poradce pivního miliardáře Marc van der Straatena převzal Emilio Alzamora z týmu Estrell Galicia 0,0. A zde se ukázala další zajímavost, a zároveň problém k řešení. Na příští rok má smlouvu s Marc VDS Alex Marquez a to do kubatury MotoGP.

Ten by se mohl objevit právě u Alzamory v novém týmu MotoGP Estrella Galicia 0,0, který by přechodně jel pouze s jedním pilotem. Alex Marquez bude mít za sebou čtyři sezóny závodění v Moto2 a tedy nejvyšší čas přestoupit do MotoGP.

Problémem je budget, který by toto závodění umožnil.

Pro zajímavost: Tým Marc VDS Honda měl roční rozpočet okolo 12 až 12,5 milionu Euro! Ten zabezpečoval Marc vd Straaten 4 miliony ze svého piva, 5,5 milionu pak přispívala dle smlouvy Dorna a zbytek částky pomocí jiných sponzorů doplňoval Michael Bartholemy - a tyto peníze právě chybí k pokračování závodění této belgické stáje v MotoGP.

Vyjasnila se také - aspoň částečně - další kariéra Hafizhe Syahrina z Malajsie: Ačkoliv původně neměl o jeho působení v týmu Tech3 KTM Hervé Poncharal nějaký velký zájem, tak se včera v paddocku v Mugellu nechal slyšet, že si dovede představit jeho závodění se satelitním motocyklem Tech3 KTM.

Stále tedy zůstává otázkou, kam povedou další kroky Toma Lüthiho (návrat do Moto2?), Bradleyho Smithe, Scotta Reddinga, Alvara Bautisty a samozřejmě z pohledu českého fanouška především Karla Abrahama...

Web Motoforum.cz vás ale bude určitě o všech žhavých novinkách z paddocku MotoGP informovat především díky naším spolupracovníkům, kteří se pohybují přímo v paddocku MotoGP jak nyní v Mugellu, tak za 14 dní v Barceloně.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama