Reklama

Čtyři tovární BMW v roce 2022!

Bavorská továrna BMW představila svůj nový koncept závodění na sezónu 2022: Místo jednoho továrního a jednoho satelitního týmu budou v nové sezóně startovat dva rovnocenné tovární týmy: Shaun Muir Racing a Bonovo MGM.

Letos to byly týmy SMR a Bonovo, tedy jeden tým tovární a jeden satelit. To se ale na sezónu 2022 úplně změní: Motocykly sice budou připravovány stejně jako dosud firmou SMR v Anglii, ale všichni čtyři jezdci budou mít smlouvu přímo s BMW.

Nizozemec Michael van der Mark a Brit Scott Redding už byli dávno jasní a smlouvy s SMR byly jasné. Potom, co odmítl Tom Sykes závodit za Bonovo MGM, tak dva motocykly M1000RR budou pilotovat Severní Ir Eugene Laverty (35) a Francouz Loris Baz (28).

Baz závodil už 2018 za německou továrnu vybudoval si zde výbornou pověst; v této sezóně jezdil v MotoAmerica a obsadil celkově 4. místo. Pak hostoval za Go Eleven Ducati v Portimao a upozornil na sebe umístěními 3, 3 a 4. V MS-Superbike absolvoval Baz 138 závodů, dvakrát s Kawasaki vyhrál a získal celkem 20 pódiových umístění s motocykly Kawasaki, Yamaha a Ducati.

Laverty měl smlouvu přímo s BMW už letos, jeho tým RC Squadra Corse se ale po čtyřech závodních víkendech kvůli finančním problémům ze šampionátu stáhl. Ve 213 závodech v «premier class» šampionátu Superbike 13x vyhrál (Yamaha, Aprilia a Suzuki) a kromě toho stál 35x na stupních vítězů. Eugene se 2009 a 2010 stal vice-mistrem světa MS-Supersport, 2013 pak v MS-Superbike.

Týmy a jezdci MS-Superbike 2022:

Aruba.it Ducati: Michael Rinaldi (I), Alvaro Bautista (E)

Barni Ducati: Luca Bernardi (I)

Motocorsa Ducati: Axel Bassani (I)

Go Eleven Ducati: Öttl? Caricasulo? Mackenzie?

Honda: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)

MIE Honda: Mercado? Mackenzie? Syahrin?

BMW: Michael van der Mark (NL), Scott Redding (GB)

Bonovo MGM BMW: Eugene Laverty (IRL), Loris Baz (F)

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Puccetti Kawasaki: Lucas Mahias (F)

Orelac Kawasaki: Öttl? Cresson?

Pedercini Kawasaki: Cresson?

Pata Yamaha: Toprak Razgatlioglu (TR), Andrea Locatelli (I)

GRT Yamaha: Kohta Nozane (J), Garrett Gerloff (USA)

Gil Motor Sport Yamaha: Christophe Ponsson (F)

tučně = potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama