Reklama

Čtyři jezdci s motocykly Honda na dnešních testech

AKTUALIZOVÁNO! Na okruhu «Circuit Ricardo Tormo» se dnes a zítra konají první oficiální testy IRTA na příští sezónu. A koho na nich vlastně uvidíme?

Během dvoudenních testů se představí celkem čtyři jezdci s motocykly Honda RC213V. Budou to mistr světa MotoGP Marc Marquez, jeho bratr a mistr světa Moto2 Alex Marquez, Cal Crutchlow a testovací pilot HRC Stefan Bradl.

V boxu továrního týmu Repsol Honda uvidíme se stroji RC213V šestinásobného mistra světa královské kubatury a nedělního vítěze MotoGP z Valencie Marca Marqueze. Jeho týmovým kolegou pro tento dvoudenní oficiální test bude testovací pilot HRC - 29letý Stefan Bradl z Německa.

Za satelitní tým LCR Honda pojede pochopitelně zkušený Brit Cal Crutchlow, zatímco motocykl zraněného Japonce Takaaki Nakagamiho bude ve Valencii pilotovat Rookie této kubatury a mistr světa Moto2 Alex Marquez.

Dva tovární motocykly Ducati budou dnes a zítra testovat více-mistr světa Andrea Dovizioso a továrnou z Borgo Panigale znovu včera potvrzený Danilo Petrucci, zatímco Jack Miller bude opravdu pilotovat satelit týmu Pramac, i když to bude motocykl Ducati GP20. Chybět na okruhu «Circuit Ricardo Tormo» bude zraněný Francesco Bagnaia, toho nahradí testovací jezdec Michele Pirro.

V týmu Reale Avintia Ducati byl dnes nahlášen na testy pouze Esteve Rabat, Ale Karel Abraham se nakonec na trati objevil, což je samozřejmě dobře!!!!

Naopak dnes úplně chybí v paddocku ve Valencii Johann Zarco, ten odcestoval údajně do Avignonu k lékařskému vyšetření zraněného kotníku.

Beze změn se na dvoudenní testy vydá kvarteto Yamahy: Za tovární tým to budou Valentino Rossi a Maverick Viňales, za tým Petronas Yamaha SRT potom objev právě skončené sezóny Fabio Quartararo a jeho týmový kolega Franco Morbidelli.

Jasná je rovněž trojice továrny Aprilia, Aleixe Espargara a Andreu Iannoneho doplní testovací pilot Bradley Smith.

Pouze ve dvou se na okruhu «Circuit Ricardo Tormo» ukáže tovární tým Suzuki: Dvojici Alex Rins a Joan Mir tentokrát nedoplní testovací jezdec Sylvain Guintoli, kterému je celkem po právu připisováno velké zlepšení této tradiční značky.

A konečně KTM: Zkušeného Pola Espargara a testovacího pilota Miku Kallia doplní Rookie kubatury MotoGP Brad Binder. A v satelitním týmu se kromě Rookieho MotoGP Ikera Lecuony - mimochodem jel v neděli opravdu skvěle - představí ve své nové roli testovacího pilota španělská ikona Dani Pedrosa!

Zdroj: SpeedWeek a Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama