Reklama

COTA Moto2: Johann Zarco chce poprvé vyhrát

Žádný jezdec kubatury Moto2 ještě nedokázal vyhrát na okruhu Circuit Of The Americas - COTA dvakrát. Ale loňský vítěz Sam Lowes se o to jistě pokusí. Podívejme se společně na fakta a statistiku vztahující se k dnešnímu závodu kubatury Moto2 z pohledu star této kubatury.

Tom Lüthi musel vypustit před třemi roky závod v Texasu kvůli zranění, když si přivodil komplikovanou zlomeninu lokte při únorových testech ve Valencii. Nastoupil sice v sezóně 2013 do obou pátečních tréninků, ale kvůli silným bolestem „hodil ručník do ringu“. V roce 2014 byl Švýcar odmávnut na P6, vloni kvůli technickým problémům skončil v Qualifying až na P17 a po špatném startu se po 1. kola nacházel až na P12, v cíli nakonec skončil na P12.

Johann Zarco se umístil před třemi roky na P6. Tehdy vyrazil do závodu až z P17 na startovním roštu. V roce 2014 se kvalifikoval současný mistr světa Moto2 sice jako druhý; ale ve druhém kole havaroval. Vloni vedl prvních 13 kol, pak ho předjel Sam Lowes a odsunul ho na P2 v cíli.

• Vítěz včerejší kvalifikace Alex Rins vyhrál 2013 závod Moto3 v Texasu s motocyklem KTM, 2014 obsadil s bikem Honda v Austinu P4. Ve svém prvním roce Moto2 - 2015 - se mu podařilo zajet na okruhu Circuit of the Americas (COTA) při jeho teprve druhém závodě v této kubatuře P4.

• Sam Lowes vyhrál GP Texas 2015 s motocyklem Speed-up – a je to jeho dosud jediné vítězství.

• Xavier Siméon zde stál vloni na Pole-Position; ale v závodě havaroval v 16. kole v souboji se Zarcem o P2. Belgičan vedl v závodě Moto2 v Texasu 2014, pak musel v T1 hodně mimo trať, propadl se až na P5, zkoušel se znovu dostat na pódiová umístění, ale opět spadl v předposledním kole.

• Mistr světa Moto3 Danny Kent stál vloni na Pole-Position a vyhrál závod nejslabší kubatury s náskokem větším než 8.

• Hafizh Syahrin byl v cíli 2015 odmávnut v Texasu na P6; byl to jeho nejlepší výsledek sezóny 2015 na suché trati.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama