Reklama

Cortese místo Camiera

Zraněného Brita Leona Camiera na motocyklu Ducati V4 R v týmu Barni Ducati nahradí na testech WorldSBK v Jerezu 22. - 23. ledna německý jezdec Sandro Cortese.

Leon Camier si při aragonských testech v polovině listopadu poranil šlachy na levém rameni a byl nutný další operační zákrok, který se uskutečnil 24. prosince, tedy na Štědrý den. Šéf týmu Barni Ducati Marco Barnabo požádal továrnu Ducati a ta Corteseho záskok odsouhlasila, což bylo nezbytné, neboť tým používá materiál totožný s oficiálním materiálem této továrny.

Další testy tohoto šampionátu před odletem do Austrálie se uskuteční 26. - 27. ledna v Portimau, zde by se chtěl Camier vrátit do sedla motocyklu Ducati V4 R, ale Cortese bude rovněž připravený.

Dvojnásobný mistr světa (Moto3 a WorldSSP) nedokázal uzavřít smlouvu s týmem Ten Kate Yamaha (tento tým pojede 2020 pouze s Lorisem Bazem) a jiné místo na startovním roštu pro letošní sezónu nesehnal, když po jeho 12. místě v Rookie sezóně byl v týmu GRT Yamaha nahrazen jiným pilotem.

V úvahu jako náhradník přicházel rovněž Lorenzo Savadori, ale ten je rovněž ve hře o volné místo za Andreu Iannoneho a eventuální účast při testech MotoGP je určitě více než účast na testech v WorldSBK.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama