Reklama

Corsi out, místo něho Pasini

K letní přestávce šampionátu Grand Prix patří i změny jezdeckých postů v obou nižších kubaturách, tedy v Moto3 a Moto2. Časové období mezi Sachsenringem a Brnem tyto změny každoročně přináší!

Důvodem změn jsou buď špatné výsledky v I. polovině sezóny, nebo také (a to bývá většinou) uzavření kohoutku sponzorských peněz, takže dotyčný pilot si už nemá z čeho své závodění platit.

Tou první je ukončení závodění Itala Simone Corsiho (32 let) v týmu Tasca Racing Scuderia Moto2. Zkušený Ital zatím v 9 odjetých závodech pouze dvakrát bodoval, v Austinu byl odmávnut na 8. místě a v šampionátu mu patří se ziskem hubených 10 bodů až 21. pozice.

Šéf týmu Enrico Tasca spolupracoval s Corsim jednu a půl sezóny, přičemž vloni skončil Corsi celkově na 14. místě se ziskem 53 bodů.

Jeho nástupcem pro druhou polovinu sezóny bude «věčný» náhradník a o rok starší krajan Mattia Pasini (33). Ten letos objel 4 závody Grand Prix jako náhradník v různých týmech, nejlépe byl odmávnut v Austinu jako čtvrtý v cíli a má na svém kontě 18 bodů a je průběžně na 17. místě.

V letošní sezóně absolvoval Mattia Pasini závody v Austinu (v týmu Sita Ponse místo zraněného Augusto Fernandeze), Jerezu (u Aspara místo Jake Dixona), Le Mans a v Mugellu (za Petronas Sprinta místo zraněného Khairula Idhama Pawiho). Pak se ale před GP Barcelona zranil a byl nahrazen Jonasem Folgerem. Od 12-násobného vítěze Grand Prix se očekávají v týmu Tasca Racing umístění v Top-5!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama