Reklama

Comeback: Kev Coghlan pojede v Portimao

Při závodě WorldSSP v Portimao se koná hodně nečekaný comeback Keva Coghlana. Skotský jezdec těsně unikl zdravotní katastrofě před 2 roky ve Schleizu.

Začátkem srpna 2015 nahradil Kev Coghlan při závodě IDM-Superbike ve Schleizu zraněného Maxe Neukirchnera. Při pádu ve druhém závodě se ale Brit těžce zranil: Po zlomenině sedmi obratlů mu hrozilo ochrnutí, ale měl štěstí. Po několika operacích trvalo jeho uzdravení 1,5 roku, teprve 2017 mohl 29-letý jezdec absolvovat nějaké národní závody.

Coghlan, odstartoval 2015 jako velká naděje s novým motocyklem Yamaha R1 do šampionátu Superstock-1000-Cupu, nyní tedy bude slavit v paddocku MS-Superbike comeback: Ten se měl uskutečnit už na Lausitzringu, ale musel být těsně před startem odřeknut. Nyní pojede v Portimao v MS-Supersport jako hostující jezdec.

A co vlastně šlo? Tým za který měl Coghlan startovat měl soudní spor se svým dosavadním jezdcem. A ten se zasadil o to, že Skot musel na závod v Německu zapomenout.

Jezdec se jmenoval Jamie van Sikkelerus, a tým se od něho začátkem srpna ve zlém rozloučil. 20-letý Nizozemec ale dal vše k soudu a vyhrál - a mohl tak na Lausitzringu startovat.

Současná situace je následovná: Jamie van Sikkelerus pojede - jak bylo plánováno - všechny zbývající evropské závody s týmem MVR. Ve startovní listině pro Portimao je uveden Coghlan s druhým motocyklem týmu MVR jako hostující jezdec.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama