Reklama

Co se stalo s Lukasem Trautmannem?

Rakušan Lukas Trautmann je považován za největší rakouský motocyklový talent poslední doby. Nyní jako by se po něm slehla doslova země, jen strohá agenturní zpráva od FIM oznámila, že mu byla odebrána až do odvolání licence a nesmí tedy vůbec závodit...

21-letý «Trauti» dostal 10. července 2017 od FIM zákaz závodění a nesmí se zúčastnit ani národních, ani mezinárodních závodů. Důvod ale nebyl vůbec udán!

Podívejme se společně, co by mohlo být příčinou tohoto trestu: Dle našich informací se totiž vztahuje k Trautmanově podivnému chování během 8hodinovky v Oscherslebenu.

Přitom před Rakušanem stála letos doslova zářivá sezóna: Lukas Trautmann měl letos závodit v šampionátu IDM Superbike za Van Zon-Remeha-BMW a zde byl naplánován zisk titulu. Kromě toho měl mladý Rakušan závodit pro LRP Poland v polském šampionátu Superbike a také v MS-Endurance za francouzský tým Tecmas BMW.

Ale jeho chování během EWC v Oscherslebenu bylo víc než podivné. Už v Qualifying havaroval v zaváděcím kole. V závodě samotném se 21-letý Salzburgčan odporoučel hodně tvrdým crashem - vlastní vinou - po několika kolech. Místo omluvy mechanikům svého týmu jim ukázal vztyčený prostředníček před live kamerou. Každý jistě ví, co se za takovým gestem skrývá... Pokud by jeden z členů týmu Trautmanna a jeho mechaniky neroztrhl, tak by došlo k pěstní výměně názorů...

Ředitelství závodu se po několika hodinové diskuzi rozhodlo odebrat Trautmannovi licenci, byl také u něho proveden test na drogy. Výsledek testu ale není zatím znám!

Trautmanna známe ze závodění za český tým FGR a také ze závodů Red Bull Rookies Cupu. Je to největší rakouský talent, vloni třeba jako jediný jezdec 40-leté historie seriálu Yamaha R6 Dunlop Cupu vyhrál všechny závody sezóny 2016, stal se vloni vítězem FIM Endurance World Cupu a šampionát IDM Superbike 2016 dokončil celkově na 4. místě.

Z jeho bezprostředního okolí se ozývají hlasy, že Trautmann hodně trpí v současné době tím, že jeho otec je ve vyšetřovací vazbě, což ostatně publikovaly i rakouské deníky. Trautmann sr. byl členem podvodnické bandy, které falšovala SPZ a organizovala pojišťovací podvody.

Pokud se bude Lukas Trautmann chtít vrátit nazpět k závodění a požádat tak FIM o navrácení licence, tak musí nejdříve předložit absolvovaný lékařský test, že je mentálně schopný závodit na motocyklu!

Zdroj: SpeedWeek.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama