Reklama

Co očekává Gino Borsoi od Bautisty a Abrahama?

Na sezónu 2017 se tým Jorge «Aspara» Martineze rozešel s piloty Eugenem Lavertym a Yonnym Hernandezem. Ti byli nahrazeni Álvarem Bautistou a Karlem Abrahamem.

Sportovní ředitel španělského týmu Gino Borsoi vysvětluje důvody tohoto rozhodnutí a o očekávání na sezónu 2017.

Eugene Laverty opustil kubaturu MotoGP a tým «Aspar» po dvou letech. Severní Ir změnil závodní seriál a vrátil se do MS-Superbike, kd ebude závodit s motocyklem Aprilia, ačkoliv ve své druhé sezóně MotoGP dojel na P4 v Argentině, nebo na P7 v Assenu či byl odmávnut na P6 v Brně.

A proč se 30-letý Laverty rozhodl pro odchod z MotoGP? „Mnohokrát hrají peníze a správný pas důležitou roli. Španělský tým jakým je Aspar Racing není výjimkou a Martinezovi nic jiného nezbývalo. 2017 mají k dispozici jednu GP15 a jednu Ducati 2016. Pochopitelně jsem já chtěl motocykl 2016. Bylo ale jasné, že ve španělském týmu se španělskými sponzory dostane přednost Álvaro. Proto jsem se rozhodl nepokračovat v MotoGP“, ví jasně Laverty.

Karel Abraham se vrací na sezónu 2017 z MS-Superbike nazpět do MS-MotoGP: „Rozhodování mezi Hernandezem a Abrahamem nebylo jednoduché. Chtěli jsme pokračovat dále s Hernandezem, ale na konci padlo rozhodnutí ve prospěch Abrahama. Byl v MotoGP ve svém rodinném týmu a to pro něho nebylo vůbec jednoduché. Rozhodně tam neukázal celý svůj jezdecký potenciál. S lepším motocyklem, tedy s GP15, je schopen předvést hodně dobrou sezónu“, míní Borsoi.

Yonny Hernandez zhubl v zimě o 9 kilo, a vrátil se nazpět do kubatury Moto2, kde naposled závodil v sezónách 2010 a 2011: „Yonny má velký jezdecký potenciál, měl dobrý začátek sezóny, ale pak se dostal do velkých potíží. Uvidíme, co předvede s motocyklem Moto2, i když pro takový motocykl je velký a těžký. Tento jeho krok je dost odvážný, ale pokud nenajdeš dobré místo v MotoGP, tak prostě musíš změnit kategorii“, myslí si Gino Borsoi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama