Reklama

Co nového na přestupovém trhu v «premier class»?

Ačkoliv na pokračování sezóny si budeme muset ještě dva měsíce počkat, tak kolotoč přestupů v «premier class» se pomalu roztáčí...Podívejme se, jak vypadá aktuální situace na sezónu 2021 a co hlásí «Radio Paddock»?

Nejdříve si tedy zopakujme, co je už ujednáno, minimálně na sezónu 2021:

Repsol Honda
Marc Marquez - až do roku 2024 včetně

Monster Energy Yamaha MotoGP
Maverick Vinales
Fabio Quartararo

Team SUZUKI ECSTAR
Alex Rins
Joan Mir

Reale Avintia Racing
Tito Rabat - pouze 2021

V nejvyšším kursu jsou aktuálně tři jezdci, o jejichž dalším pokračování není zatím rozhodnuto: Veterán Valentino Rossi musel své místo v továrním týmu Yamaha uvolnit francouzskému talentu Fabio Quartararovi, spekuluje se o přestupu trojnásobného vícemistra světa Andrea Doviziosa ke KTM a naopak o příchodu Pola Espargara k HRC.

No a nesmíme zapomínat na stále ještě neuzavřený dopingový případ Andrea Iannoneho (Aprilia), který dostal 18 měsíční trest, v současné době je jeho případ u TAS a čeká se na definitivní vyjádření tohoto nejvyššího sportovního soudu (potom už neexistuje žádné odvolání). V továrním týmu Aprilia Racing zatím nahradil distancovaného Iannoneho současný testovací jezdec Bradley Smith, neboť Gresiniho oblíbenec (Fausto Gresini je majitelem týmu Aprilia Racing Team Gresini) Lorenzo Savadori na testech v Sepangu zaostal hodně za očekáváním.

Začněme u toho nejslavnějšího, tedy u «The Doctora». 41-letý Valentino Rossi musel přenechat své místo v továrním týmu Yamahy Fabio Quartararovi (21 let) a tím se jako pilot, který má i v zákulisí hodně silné slovo, stal volným pilotem, ale...

Principál týmu Petronas Yamaha SRT Razlan Razali jasně prohlásil: „Pro Petronas Yamaha je v pohledu na sezónu 2021 naší prioritou, aby zůstal Franco Morbidelli. Musíme mu vytvořit takové podmínky, aby byl spokojen“.

U Rossiho je jasné, že je hodně klíčovou figurou i v zákulisí šampionátu MotoGP, ale dosud neproběhlo vůbec žádné jednání: „Jistě Rossi je jezdící legendou, ale my kvůli jedné osobě nepostavíme celý tým hlavou dolů. Pokud bude jezdit za nás, očekáváme od něho souboje o pódiová umístění.“, říká 46-letý šéf týmu Razali.

Tovární tým Ducati: Jak se vyjádřil Paolo Ciabatti, tedy sportovní ředitel Ducati Corse: „V sezóně 2021 pojedeme pouze s jedním ze dvojice současných továrních jezdců (Dovizioso, Petrucci).“ Ostatně Petrucci by mohl odejít do druhé ligy - tedy WorldSBK - do továrního týmu místo Chaze Daviese.

Kromě Jacka Millera nebo Francesco «Pecco» Bagnaii - oba pojedou 2020 v satelitním týmu Pramac Ducati, si ale dělá naděje i Johann Zarco (Reale Avintia).

Rakouská KTM by si ráda zachovala stejnou čtveřici jezdců, v továrním Red Bull KTM Factory Racing (Pol Espargaro a Brad Binder) i satelitním týmu Red Bull KTM Tech 3 (Miguel Oliveira a Iker Lecuona), jako má pro letošní sezónu, ale...!

O Pola Espargara má ovšem velký zájem HRC, tedy Honda, a sice aby byl 2021 týmovým kolegou Marca Marqueze..., což už oficiálně prohlásil principál týmu Repsol Honda Alberto Puig.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama