Reklama

Co má větší hodnotu, Red Bull Rookies Cup nebo třeba CEV?

Samozřejmě, různé nástupnické šampionáty pro silniční motocyklové závody, mají své hodnoty, ale co má vlastně prioritu pro další kariéru mladých jezdců v Grand Prix?

Dle týmového šéfa Moto2 Jochena Kiefera je podstatné, aby mladý talent ukázal své umění na opravdovém závodním motocyklu. Supersportové motocykly jako třeba ty, na kterých se závodí v MS-Supersport-300 jsou pouze náhradním řešením.

Dle Kiefera je nejlepší cestou Rookies-Cup, který se jezdí v rámci Grand Prix. Španělský šampionát je příliš drahý, tedy těch 8 závodních víkendů, které jsou na programu.

V Rookies-Cupu se závodí s jednotnými motocykly, zatímco v CEV-Repsol se používá materiál z MS-Moto3.

Rookies-Cup je financován a není tak ekonomicky náročný. Naopak se španělském šampionátu se používá hodně drahý závodní materiál a výsledky jsou hodně odvislé od jeho kvality a dostupnosti.

„Pokud jezdec sedí na špatném motocyklu, tak nemůže ukázat svůj celý potenciál. Takže jsem přesvědčen o tom, že je Rookies-Cup lepší alternativou. Ovšem nejdříve se tam musíš dostat“, uzavírá dále myšlenku Jochen Kiefer a dobře ví, že překonat překážku v podobě kvalifikování se do Rookies Cupu je hodně těžké, viz třeba to, že z Němců, ale i třeba z Čechů, se to v poslední době nepodařilo nikomu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama