Reklama

Clinica Mobile: Dvě podlaží a 210 metrů čtverečných

Nová zařízení, více místa a lepší starost o piloty Grand Prix než dříve. Clinica Mobile byla pro sezónu MotoGP 2018 zvětšena a vylepšena. ''„Tam jsou naši andělé strážní“'', říká Marc Márquez.

Od roku 1977, kdy se poprvé otevřely dveře Clinica Mobile, se vybavení a zařízení tohoto nezbytného součástí Paddocku Grand Prix neuvěřitelně vyvinulo. Při GP v Barceloně byla nová Clinica Mobile oficiálně prezentována.

Clinica Mobile nabízí nyní nový sál k ošetření, dvě místnosti pro fyzioterapii, jednu místnost jako odpočinkový pokoj, jednu terasu, recepci a dvě kanceláře. V jedné sídlí šéf Clinica Mobile Dr. Michele Zasa, ve druhé pak Dr. Angel Charte, tedy Medical Director MotoGP. Spolupráce Clinica Mobile a Quirónsalud MotoGP Medical Direction se nyní odbývá na 210 čtverečných metrech a na dvou podlažích. Konstrukce celého zařízení trvala šest měsíců.

Celkem zde pracuje 25 zaměstnanců Clinica Mobile, kteří mají střídavé služby. Je to šest fyzioterapeutů, 2 chirurgové na traumatologickém oddělení a dva ortopédové a jeden radiolog.

„Díky Quirónsaludu, Dorně a dalším partnerům zařízení Clinica Mobile je náš poskytovaný servis pro jezdce a další pracovníky z paddocku lepší než dosud. Více místa, více equipment, více ressource“, vypočítává Dr. Michele Zasa.

CEO Dorny Carmelo Ezpeleta jen hrdě dodává: „Když jsme 1992 poprvé pořádali MS-MotoGP, tak jedním z nejdůležitějších faktorů bylo zlepšení bezpečnosti. A díky Clinica Mobile se stalo mistrovství světa bezpečnějším. V posledních letech se nám podařil obrovský krok dopředu“.kurzivou

Rovněž lídr šampionát MotoGP Marc Márquez má jen slova chvály: „Clinica Mobile se stará o větší bezpečnost. Pro každého z nás je hodně důležité, aby jsme byli schopni po pádech hned znovu jezdit a to nám Clinica Mobile umožňuje. Jsou to ve skutečnosti naši andělé strážní!“

clinica mobil 2 clinica mobil 1



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama