Reklama

Claudio Corti: Z MotoGP do MotoAmerica/AMA Superbike

Italský jezdec Claudio Corti bude letos závodit v seriálu MotoAmerica/AMA Superbike.

28letý bývalý pilot jak MotoGP, tak WSBK, podepsal smlouvu s týmem HSBK Racing a pojede s motocyklem Aprilia RSV4 RF v závodním seriálu MotoAmerica/AMA Superbike (kubatura Superstock 1000).

Claudio Corti má za sebou hodně rozmanitou a úspěšnou kariéru, ale toho podstatného úspěchu v nejvyšších kubaturách obou šampionátu nedosáhl. Vloni závodil italský jezdec v královské kubatuře MotoGP jako náhradník v týmu Forward Yamaha Racing, nejlépe se ze čtyř startů umístil při GP Velké Británie, když byl odmávnut na P18.

Předtím jsme ho viděli v královské kubatuře MotoGP v kompletní sezóně 2013, s bikem CRT FTR Kawasaki získal 14 bodů a to znamenalo P19 v konečném pořadí šampionátu. Více se mu dařilo v prostřední kubatuře GP Moto2, kde má na svém kontě celkem 46 startů v závodech GP a i jedno pódium s motocyklem Kalex v Le Mans 2012 za druhé místo.

Daleko více se ale Cortimu dařilo v konkurenčním šampionátu, tedy WSBK. Zde se poprvé objevil v sezóně 2005 a hned se stal šampionem „malých“ stocků. O rok později skončil o kubaturu výš na P2 a stejné umístění dokázal zopakovat i v sezóně 2007. A stejné umístění zopakoval rovněž 2009.

Do seriálu WSBK se vrátil v roce 2014 jako tovární jezdec MV Agusty, ale moc se mu nedařilo. V šampionátu se celkově umístil na P17 a musel uvolnit své místo Leonu Camierovi (ten posunul historickou italskou značku na P13).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama