Reklama

Classic TT: Vítězové jsou McGuinness, Anstey a Dunlop

Mnohonásobný vítěz Tourist-Trophy John McGuinness, Bruce Anstey a Michael Dunlop trumfovali také při závodech Classic TT. Maria Costello se umístila při Senior Classic TT překvapivě v Top-3.

Classic TT láká koncem srpna stále více a více diváků. Důvod je celkem prozaický, hrdinové Tourist-Trophy jako John McGuinness, Michael Rutter, Bruce Anstey nebo bratři William a Michael Dunlopové to vzali jako novou výzvu, legendární Mountain Course absolvovat i na klasických motocyklech.

tt classic 2 tt classic 3 tt classic 4

Senior Classic TT byl jasným trumfem 23násobného vítěze TT Johna McGuinnesse, který se svým motocyklem Paton nedal Deanu Harrisonovi (MV Agusta) vůbec žádnou šanci. O největší překvapení se ale postarala Maria Costello, která dovezla další Paton na třetí místo v cíli.

Při své cestě k vítězství v kubatuře Lightweight Classic TT pak zajel Novozélanďan Bruce Anstey na svém motocyklu Honda 250 nový rekord okruhu této kubatury, který zlepšil o 4 sekundy. Ten starý držel z roku 1999 McGuinness, když nový má hodnotu 19.03,876 (průměr 191,148 km/h). Druhé místo obsadil Ian Lougher (Yamaha), třetí skončil Phil Harvey (Honda).

Michael Dunlop, který se letos jako první jezdec Senior-TT dostal pod magickou hranici 17 minut, pak vyhrál Junior Classic TT s motocyklem MV Agusta, za ním skončili piloti s motocykly Honda Michael Rutter a Alan Oversby.

Superbike Classic TT pak vyhrál tento Severní Ir před Michaelem Rutterem a svým starším bratrem Williamem. Bez nějakého přesného udání důvodů byli z Top-6 diskvalifikováni všichni jezdci s motocykly Kawasaki: Dean Harrison (původně 2.), James Hillier (3.), Jamie Coward (5.) a Horst Saiger (6.).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama