Reklama

Christian Gamarino za Grillini Suzuki

Dosavadní pilot MS-Supersport Christian Gamarino z Itálie pojede prvních pět závodů - 10 jízd - šampionátu WorldSBK v sezóně 2018 za italský tým Grillini Racing Suzuki.

Důvodem je skutečnost, že Říman Gabriele Ruiu bude debutovat v mistrovství světa Superbike až 26. května 2018 v Donington Parku, kdy dovrší věk 18 let. Do té doby - v královské kubatuře motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým - startovat nesmí, zde je předepsán věkový limit minimálně 18 let.

23-letý Gamarino závodil v kubatuře Supersport od roku 2011 a to v evropském šampionátu Supersport, a poté přešel v roce 2014 do mistrovství světa ve stejné kategorii, kde startoval celkem ve 47 závodech. 2016 byl ve stáji GoEleven týmovým kolegou našeho Ondřeje Ježka. V poslední sezóně závodil Gamarino za tým BARDAHL EVAN BROS. Honda Racing.

Majitel týmu Andrea Grillini tak má po dlouhé době pohromadě čistě italský tým, tedy opravdovou „squadra azzurru“, neboť týmovou #1 v Grillini Racing Suzuki na sezónu 2018 je zkušený 37-letý Roberto Rolfo se 105 starty v šampionátu, zatímco pro Gamariniho to budou premiérové starty v této kubatuře.

Oficiální prezentace týmu se uskuteční v sobotu 16. prosince v Monackém knížectví.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama