Reklama

Chaotický závod vyhrál Sofuoglu - už 40. celkově!

Úřadující mistr světa Kenan Sofuoglu dokázal po Assenu vyhrát i v Imole a v konečném pořadí už hodně snížil bodový náskok soupeřů.

Kvůli několikrát opakovanému startu se nakonec závod WorldSSP místo v původně plánovaných 11 hodin konal až v 14.40 hod. a byl zkrácen na pouhých 11 kol.

Co se dopoledne vlastně stalo? Na motocyklu Federico Caricasuloa (Yamaha) se tak dlouho šroubovalo, až Ital propásl zahřívací kolo a musel vyjet do závodu z poslední pozice. Ovšem jeho R6 po několika zatáčkách zůstala stát...Protože ale během zahřívacího kola jiný motocykl zanechal na trati olej, tak byl závod přerušen a zkrácen na 16 kol...

Další start do závodu byl po prvním kole rovněž přerušen, neboť havaroval Roberto Rolfo a z jeho motocyklu vytekla na povrch tratě kapalina. Po 35 minutovém zpoždění se startovalo znovu na 11 kol a dokonce Caricasulo startoval s opraveným motocyklem ze své původní startovní pozice...!

Ovšem třetí startovní pokus trval pouze 3 kola: Havarovali totiž Rolfo, Watanabe a Malone a závod byl znovu přerušen. etzt hat sich niemand.

Kvůli časovému prodlení se nakonec odstartovalo až po druhém závodě WorldSBK.

Z Pole-Position odstartoval PJ Jacobsen (MV Agusta), za ním lídr šampionátu Lucas Mahias (Yamaha) a třetí Christian Gamarino (Honda). Mnohonásobný mistr světa Kenan Sofuoglu sice vyrazil do závodu až ze druhé řady, ale ani to mu nezabránilo v jeho 40. vítězství v šampionátu WorldSSP, když se dostal do čela závodu ve 3. kole a nasadil tak vysoké závodní tempo, že se Mahias a Jacobsen ani nepokusili o nějaký předjížděcí manévr.

Druhým vítězstvím v řadě se Sofuoglu ziskem 50 bodů dostal v tabulce MS do Top, na lídra šampionátu Mahiase ztrácí po Imole 35 bodů.

Srdnatý závod odjel Anthony West, který se každým kolem zlepšoval a v posledním kole předjel West ještě Jacka Kennedyho (12.) - náhradníka za zraněného Stefana Hilla s motocyklem Triumph Daytona - a byl odmávnut na 11. místě.

Kvůli situaci dnes dopoledne před startem prvního závodu byl Federico Caricasulo (Yamaha) potrestán průjezdem boxovou uličkou a v beznadějné pozici závod vzdal.

Sofuoglu zvítězil za ním projeli pod šachovnicovým praporkem Mahias a Jacobsen, kteří tak doplnili stupně vítězů, a dále Morais, Smith, Cluzel, Gamarino, Cresson, Okuba a Zaccone.

V šampionátu vede nadále Mahias s 85 body, následují Jacobsen (58), Morais (55), Sofuoglu (50) a Roberto Rolfo (41).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama