Reklama

CEV-Repsol: Pole Position získal Kunii, 23. Salač

Na okruhu Ricarda Torma v Cheste u Valencie se tento víkend koná finálový závod šampionátu CEV-Repsol, který se v kubatuře Moto3 jede jako mistrovství světa juniorů a v Moto2 jako mistrovství Evropy.

Do obou finálových závodů šampionátu CEV-Repsol kubatury Moto3 si Pole-Position vyjel japonský jezdec Yuki Kunii (Asia Talent Team - Honda) časem 1:39.027 min., v první řadě budu ještě stát Makar Yurchenko (Laglisse Academy - Husqvarna) a další Japonec Ai Ogura (Asia Talent Team - Honda).

Za čtvrtým Pizzolim (Leopard Junior - Honda) doplnil Top-5 nový šampion Raul Fernandez (Angel Nieto Team - KTM). Jeho největší soupeř v šampionátu MSJ-Moto3 Ital Manuel Pagliani (Leopard Junior - Honda) na startu finále na okruhu Ricarda Torma bude chybět z rodinných důvodů, takže Raul Fernandez se bez boje stal letošním šampionem Moto3 a je prvním jezdcem mimo Itálii, kterému se to podařilo.

Jen připomínám, že dosavadními šampióny byli pouze Italové: 2015 Nicolo Bulega, 2016 Lorenzo Dalla Porta a 2017 Dennis Foggia.

Vůbec se nedařilo českému jezdci Filipu Salačovi (Czech Talent Team Cuna de Campeones - KTM), který obsadil výkonem 1:40.603 až 23. místo, což znamená 8. řadu startovního roštu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama