Reklama

CEV-Repsol Moto3: Šampionem Raul Fernandez , 11. Salač

Osmým závodním víkendem byl na okruhu Ricarda Torma ve Valencii zakončen letošní ročník CEV-Repsol, který je zároveň juniorským mistrovstvím světa v kubatuře Moto3.

V prvním závodě jezdila na špici skupina osmi pilotů, v boji o pódiová umístění ale havarovali Yurchenko a Kunii, Ai Ogura tak poprvé v šampionátu vyhrál. Na stupních vítězů ho doplnili Jeremy Alcoba (E/Honda) a nový šampión Raúl Fernández. Následovali Aleix Viu (E/Honda), Sergio Garcia (E/Honda) a vítěz závodu Grand Prix Can Oncü (TR/KTM). Velmi dobrý závod zajel Filip Salač a obsadil 8. místo.

Druhý závod byl kvůli crashi zkrácen z 18 na 16 kol a pořadí bylo stanoveno průjezdem po 15 kolech. Vítězem se tak stal v tu dobu vedoucí Garcia, dále se umístili Ogura, Oncü, Fernández, Kunii, Alcoba, Vietti, Yamanaka, Yurchenko a Ieraci. Čech Filip Salač obsadil 15. místo.

Šampiónem CEV-Repsol a zároveň juniorským mistrem světa se stal Španěl Raul Fernandez (Angel Nieto Team - KTM) s celkovým počtem 209 bodů. Druhý se umístil Sergio Garcia (Estrella Galicia - Honda) - 132 a třetí místo obsadil Manuel Pagliani (Leopard Racing - Honda) -131, který ale ve Valencii z rodinných důvodů chyběl. Jeremy Alcoba (Estrella Galicia - Honda) - 131 bodů obsadil místo čtvrté a Ai Ogura (Asia Talent Team - Honda) - 128 bodů uzavřel Top-5. Následovali Yuki Kunii (125), Can Öncü (95), Aleix Viu (93), Somkiat Chantra (61) a Ramus Vietti (52). Čech Filip Salač skončil celkově se ziskem 52 bodů na 11. místě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama