Reklama

CEV-Repsol Moto2: Šampiónem Raffin, vyhrál Edgar Pons

Už před závodem známý evropský šampion Jesko Raffin (22 let) obsadil na vypůjčeném motocyklu Suter třetí místo, když vyhrál domácí Edgar Pons.

Qualifying se stal kořistí Edgara Ponse, za ním se umístili Tommaso Marcon /I/Speed Up), Hector Garzo (E/Tech3) a Marc Alcoba (E-Kalex).

Tým Swiss Innovative Investors Junior se kvůli nedostatku finančních prostředků finále ve Valencii nezúčastnil a tak už nový mistr Evropy Jesko Raffin pilotoval na okruhu Ricarda Torma motocykl Suter zapůjčený od týmu Easyrace a kvalifikoval se do závodu jako sedmý.

Pons odstartoval do závodu nejlépe, ale Garzo mu byl velkým soupeřem. Po 10 z 19 kol šel Garzo do čela, o 2 kola později ale Pons kontroval a na konci závodu měl náskok 3 sekundy. Souboj loket na loket předvedli v boji o poslední volné pódiové místo Marcon a Alcoba a častokrát to bylo až za hranici férového sportovního souboje.

Pons tak oslavil ve Valencii své letošní čtvrté vítězství, Garzo dojel druhý. Marcon a Alcoba byli kvůli nesportovnímu závodění nakonec diskvalifikováni a Raffin tedy skončil třetí.

Mistrem Evropy 2018 se stal Jesko Raffin - stejně jako v sezóně 2014, druhý se umístil Edgar Pons (AGR) - 140,5 bodů, třetí Hector Garzo (Team Wimu CNS) - 108. Čtvrtý skončil Augusto Fernandez (101) a pátý Dimas Ekky (91,5).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama