Reklama

CEV Repsol - Estoril: Prvními letošními vítězi Lopes, Raffin a Pagliani

Prvními letošními vítězi CEV Repsol na portugalském okruhu v Estorilu se stali Španěl Ivo Lopes a Švýcar Jesko Raffin v kubatuře Moto2 a Ital Manuel Pagliani v Moto3. Jediný český zástupce Filip Salač dokončil závod slabší kubatury na velmi solidním 8. místě.

První závodní víkend ME-Moto2 měli jezdci na pořadu dva závody a jejich vítězi se stali Ivo Lopes a Jesko Raffin.

Z Pole-Position odstartoval do obou závodů Fernández Augusto (Suter), spolu s ním utvořili první řadu ještě Xavier Cardelus (Kalex) a Jesko Raffin (Kalex), který ještě 2017 závodil v MS-Moto2.

První jízda se jela na částečně mokré trati a vítězem se stal hodně překvapivě jezdec se stockovým motocyklem Ivo Lopes (Yamaha), který do závodu odstartoval z 5. pozice na gridu. Druhý se ztrátou 5,9 sec dojel Augusto Fernandez, stupně vítězů doplnil Jesko Raffin. Následovali Dimas Ekky (Kalex), Marcel Brenner (Kalex) a Alessandro Zaccone (Kalex).

Druhou jízdu vyhrál suverénně Švýcar Jesko Raffin s náskokem 2,065 sec, následoval Augusto Fernandez a na pódiu stál i Lukas Tulovic (Tech3). Následoval se ztrátou 8,8 sec Dimas Ekky (Kalex), a dále Xavier Cardelus (Kalex), jezdec z kubatury Superstock Ivo Lopes (Yamaha) a Švýcar Marcel Brenner (Kalex).

V celkovém pořadí vede Jesko Raffin s náskokem 1 bodu, druhý je Augusto Fernandez a 6 bodů ztrácí Ivo Lopes.

Ital Manuel Pagliani byl celý závodní víkend #1 v kubatuře Moto3. Získal v Estorilu jak Pole-Position, tak i první sezónní vítězství. Ještě vloni byl tento Ital stabilním pilotem MS-Moto3.

Pilot s motocyklem Honda Manuel Pagliani z týmu Leopard Junior vystartoval do prvního letošního závodu mistrovství světa juniorů z Pole-Position. Spolu s ním stáli v první řadě ještě Thomas Edward Booth-amos (Honda) a Deniz Öncü (KTM), který bude letos rovněž závodit v Red Bull Rookies Cupu - jeho dvojče Can startoval z pozice 7.

Vítězství si vyjel Pagliani před pilotem KTM Raulem Fernandez z týmu Ángel Nieto, ten projel pod šachovnicovým praporkem o 0,199 sec později než pilot s motocyklem Honda. Následovali Vincente Perez (KTM), Yuki Kunii (Honda), Marc Garcia (KTM) a Yari Montella (Honda).

Čech Filip Salač (KTM), letos v týmu Czech Talent Team Cuna de Campe, který bude závodit 2018 i v Red Bull Rookies Cupu a do závodu samotného odstartoval z 26. místa na startovním roštu, obsadil v cíli 8. místo se ztrátou 3,795 sec na vítězného Paglianiho, což je jeho zatím nejlepší umístění v seriálu MSJ.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama