Reklama

CEV / MSJ,ME Repsol - Aragón: Rozhodne se už dnes o titulech?

Předposlední zastávkou letošního šampionátu CEV Repsol, kterou je zároveň MSJ/Moto3 a ME/Moto2, je supermoderní okruh MotorLand Aragon. A v obou kubaturách se už dnes může rozhodnout o nových šampionech.

V kubatuře Moto3 se závodí už pošesté o titul šampióna CEV, přičemž poslední tři roky je vítěz zároveň juniorským mistrem světa.
Dosavadními šampióny Moto3 se stali:
2012 - Alex Marquez (Suter Honda)
2013 - Fabio Quartararo (FTR Honda)
2014 - Fabio Quartararo (Honda)
2015 - Nicolo Bulega (KTM) - juniorský mistr světa
2016 - Lorenzo Dalla Porta (Husqvarna) - juniorský mistr světa - 13. Karel Hanika (KTM)

Letos chybí do konce ještě 3 závody, dnes jeden a finále ve Valencii 19. listopadu a už dnes může být znám teprve třetí juniorský mistr světa této kubatury po Italech Nicolo Bulegovi (2015) a Lorenzo Dalla Portovi (2016) a pokud se nestane nic nepředvidatelného, tak to bude vítězný italský hattrick.

Ital Dennis Foggia - KTM - z VR46 Academy je tedy tři závody před koncem na čele se ziskem 156 bodů, tedy s náskokem 60 bodů na druhého v pořadí Jeremy Alcobu - Honda - a stejný počet bodů má i Vicente Perez - KTM. Čtvrtý Alonso Lopez - Honda - má o další bod méně. Náš Filip Salač je před závěrečnými třemi závody na 28. místě se ziskem 8 bodů, když ovšem několik závodů musel vynechat kvůli zranění.

Kubatura Moto2 se jezdí od sezóny 2010, poslední tři sezóny zároveň jako mistrovství Evropy. Do konce letošního šampionátu chybí dva dnešní závody a potom jeden finálový ve Valencii.

Brazilec Eric Granado (Kalex) vede s náskokem 20 bodů před hodně zkušeným Španělem Rickym Cardusem se stejným motocyklem. O dalších 23 bodů méně má obhájce titulu Jihoafričan Steven Odendaal s motocyklem japonské produkce NTS. A tak dnešní závody hodně napoví o třetím evropském šampionu této kubatury, těmi předchozími se stali nejmladší syn Sita Ponse jménem Edgar Pons a už zmiňovaný Jihoafričan Steven Odendaal.

Česká republika má v této kubatuře letos své zastoupení, když sezónu začal za brněnský tým Willi Race Jiří Mrkývka (Kalex), za hodně podivných okolností byl před druhou jízdou ve Valencii z týmu vyhozen...V Estorilu tým nestartoval, místo toho testoval s Karlem Hanikou v Brně, v Jerezu kvůli startu Haniky v EWC rovněž tým chyběl a nyní tedy čeká na ex-pilota týmu KTM-Red Bull Karla Haniku v Aragónu španělská premiéra v kubatuře Moto2.

Dosavadními šampióny Moto2 se stali:
2010 - Carmelo Morales (LRT Suter)
2011 - Jordi Torres (Suter) - 27. Lukáš Pešek (IAMT)
2012 - Jordi Torres (Suter)
2013 - Roman Ramos (Ariane)
2014 - Jesko Raffin (Kalex) - 9. Miroslav Popov (Suter)
2015 - Edgar Pons (Kalex) - mistr Evropy
2016 - Steven Odendaal (Kalex) - mistr Evropy



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama