Reklama

CEV/MSJ Estoril: Pole position získal Pagliani, 26. Salač

Na portugalském okruhu Circuito de Estoril se dnes jely kvalifikační jízdy na první letošní závod CEV/MSJ kubatury Moto3, tedy i s českým jezdcem Filipem Salačem z týmu Czech Talent Cuba de Campeneos na stroji KTM.

Zatímco dnes ráno se jezdilo převážně na mokru, odpolední kvalifikace už proběhla na suchu.

Pole Position si do úvodního závodu vyjel Ital Manuel Pagliani (Honda) časem 1:47.676 min, druhý skončil britský jezdec Thomas Edward Booth (Honda) se ztrátou 0,032 sec. a první řadu dokompletoval turecký talent Deniz Öncü (KTM), který ztratil na Paglianiho 0,075 sec.

Španěl Raul Fernandez (KTM) a Japonec Yuki Kunii (Honda) pak dokompletovali Top-5, a dále se v elitní desítce umístili ještě Španěl Jeremy Alcoba (Honda), Turek Can Öncü (KTM), Španěl Gerard Riu (Husqvarna), Thajec Somkiat Chantra (Honda) a Španěl Vicente Perez (KTM).

Náš Filip Salač dnes na suchu zajel své nejrychlejší kolo za 1:49.581 (v 16. ze 17 odjetých kol) a na Paglianiho ztratil 1,905 sec, což stačilo bohužel až na 26. místo a tedy 9. řadu na startovním roštu pro zítřejší premiérový závod letošního šampionátu CEV/MSJ.

Zítřejší závod kubatury Moto3 má start v 13:00 hodin, jede se na 17 kol, to je 71,094 km.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama