Reklama

CEV Moto3 pojede 2019 Junior Talent Team

Pod patronací Dorna Sports SL bude i v příští sezóně startovat v šampionátu CEV Moto3 mezinárodní tým pod názvem «Junior Talent Team», jehož jezdci pocházejí původně z těchto týmů: British Talent Team, Astra Honda Racing Team a Asia Talent Team.

V FIM CEV Moto3 Junior World Championship pojedou za «Junior Talent Team» následující piloti: Brit Max Cook, Australan Bill van Eerde, Japonci Haruki Noguchi a Yuki Kunii a Indonésan Mario Suryo Aji.

Nejstarším z uvedeného kvinteta je 17-letý Japonec Haruki Noguchi (dosavadní tým Asia Talent Team), 16-let mají Brit Max Cook (British Talent Team) a Australan Bill Van Erde (Asia Talent Team), teprve 15. narozeniny oslavil Yuki Kunii z Japonska (Asia Talent Team) a benjamínkem je teprve 14-letý Indonésan Mario Aji (Astra Honda Racing).

První start tohoto týmu - tedy kombinace talentů ze šampionátů Idemitsu Asia Talent Cup a British Talent Cup - bude 7. dubna 2019 na okruhu Circuito do Estoril, kde šampionát FIM CEV Repsol začíná, ovšem ještě předtím bude této závodní premiéře předcházet společné testování. Po 8 závodních víkendech bude sezóna 2019 ukončena 10. listopadu závodem na okruhu Ricarda Torma ve Valencii.

«Junior Talent Team» závodil samozřejmě i v uplynulé sezóně, jeho sestava byla následující: Gerry Salim (Indonésie), Yuki Kunii a Ai Ogura (Japonsko), Somkiat Chantra (Thajsko) a Tom Booth-Amos (Velká Británie).

S výjimkou Gerryho Salima mají všichni další jezdci «Junior Talent Teamu» 2018 už svá místa na startovním roštu pro sezónu 2019, neboť Ai Ogura a Tom Booth-Amos pojedou MS-Moto3, Chantra pak MS-Moto2 a pouze Yuki Kunii zůstává kvůli svému mládí v šampionátu CEV-Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama