Reklama

Český tým Willi Race už dále bez Karla Haniky!

Na oficiálních stránkách šampionátu www.fimcevrepsol.com mě zarazilo jedno news, týkající se týmových aktualit: Zde jsou v nabídce třeba motocykly na prodej, nebo volná místa na startovním roštu.

Ale pojďme k news, které tam zveřejnil tým «Willirace»: Doslova se tam píše: „Available places CEV Moto2 European Championship 2018“.

Zajímalo nás, co to znamená v praxi a zjistili jsme, že: Brněnský tým hledá jezdce na sezónu 2018 do tohoto šampionátu, který si ale své místo na startovní roštu s motocyklem Kalex zaplatí! Zájemci se mohou na mailové adrese management@mvrmotosport.com o toto uvolněné místo po Hanikovi přihlásit...

Podívejme se, jak se letos vyvíjela historie tohoto týmu v šampionátu CEV/ME: Nejdříve za ně závodil Jirka Mrkývka, ten byl po prvním závodě Valencia I z týmu vypoklonkován...! Místo něho závodil ve «vrtulníkově» závodní stáji Karel Hanika. Ten zde objel celkem 3 závodní jízdy, dvakrát se umístil v Top-10. Kromě toho startoval s wild card i při brněnské Grand Prix a obsadil 22. místo.

Nyní tedy končí spolupráce mezi týmovým šéfem (neplést prosím s majitelem týmu) «Žižinem» a závodníkem Hanikou. Týmový šéf totiž hledá movitého jezdce, který si své závodění v sezóně 2018 v kubatuře Moto2 v šampionátu CEV/ME zaplatí, a tím ex-pilot Grand Prix Karel Hanika určitě nebude.

A ptáte se kolik, taková «sranda» stojí? Míra Popov musel do týmu «Montáže Brož Racing» přinést přes 100 000 Euro, aby mohl závodit kompletní sezónu 2014 v CEV - skončil tehdy na hodně nedoceněném 9. místě celkově. Přibližně stejnou částku požadoval tým «Montáže Brož Racing» za závodění s ex-Lüthiho Suterem na letošní sezónu 2017 od Jiřího Mrkývky, teprve potom se rozhodlo, že #23 bude závodit za tým «Willirace».

Dá se tedy předpokládat, že požadovaná částka pro eventuálního zájemce závodění s motocyklem Kalex se bude pohybovat rovněž někde mezi 100 000 - 120 000 Euro a možná i trochu výš.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama