Reklama

Carmelo Ezpeleta: 22 závodů MotoGP by byl ideální počet

CEO Dorny Carmelo Ezpeleta by nejraději měl v kalendáři 22 závodů MotoGP a myslí si, že jich 20 bude už v blízké budoucnosti. Dříve diletantské řízení závodů Grand Prix ze strany dobrovolných funkcionářů FIM se díky španělskému manažérovi plně zprofesionalizovalo.

Carmelo Ezpeleta (71) je CEO Dorny už přes 25 let a má největší zásluhu na tom, že je mistrovství světa silničních motocyklů v posledních sezónách tak úspěšné. Nejen finančně, ale zvýšila se i bezpečnost jezdců samotných. Momentálně je v kalendáři 18 závodů Grand Prix. Aktuální vývoj vidí španělský manažer následovně: „Nebude to dlouho trvat a budeme mít v kalendáři 20 závodů Grand Prix. Z mého pohledu by jich ale bylo ideálních 22.“, říká v rozhovoru v italském sportovním deníku «La Gazzetta dello Sport».

Na otázku, jak se odrazí politická situace okolo embarga na Katar, je Ezpeleta úplně klidný: „Momentálně je pro nás Doha bezproblémová. Co se týká Finska, tak koncem července navštívím tamní staveniště a podívám se, jak vše pokročilo. Pokud by to nedopadlo dobře 2019, tak prostě o rok později. Na thajské Grand Prix neustále pracujeme, ale ještě není nic rozhodnuto“.

Čtyři závody na španělské půdě nejsou pro Ezpeletu vůbec problémem: „Nejde zde o hranice. Úspěšné závody mají své oprávnění. Možná budeme mít zase hodně brzy tři závody v USA. Důležité je, aby se dobře pracovalo. V této sezóně máme skoro ve všech případech divácký přírůstek a také v TV sleduje MotoGP stále více diváků“.

S Bernie Ecclestonem, s kterým má Ezpeleta velmi dobrý vztah, se ale nechce vůbec srovnávat: „Bernie byl génius, já jsem ale chtěl jít svou cestou. Nemám Bernieho kvality. Také Messi není Ronaldo – oba hrají svůj fotbal na svém hřišti. Znám Bernieho od roku 1978. Také v současné době pracujeme hodně společně, ať už to je Chase Carey nebo Ross Brawn, nebo Sean Bratches. Snažíme se, aby se vše dobře koordinovalo. Jsem rád, že mohu vykonávat tento job. Hodně často jednáme s akcionáři. Klidně mohu příští týden skončit a nic by se nestalo. Firma je připravena fungovat i beze mě. Neexistují žádné překážky.“, uzavírá Ezpeleta svůj rozhovor pro italský sportovní deník «La Gazzetta dello Sport».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama