Reklama

Can Öncü ve šlépějích Jakuba Kornfeila

Vítěz letošního ročníku Red Bull Rookies Cupu, 15-letý Turek Can Öncü, by měl startovat ve zbývajících pěti závodech MS-Moto3 s wild card za tým Aki Aja KTM.

A co to má společného s Kornfeilem? Rovněž český jezdec Jakub Kornfeil v roce 2009, jakmile vyhrál celkově závodní seriál Red Bull Rookies Cup (tehdy za ním skončili Nor Sturla Fagerhaug jako druhý a Japonec Daijiro Hiura na místě třetím), začal bezprostředně po posledním závodě sezóny 2009 (bylo jím Brno) závodit v MS-125 ccm. Tehdy dostal šanci v týmu Loncin Racing a stihl s čínským motocyklem Loncin objet ještě 5 závodů Grand Prix.

Stejnou cestou se chce nyní vydat turecký jezdec Can Öncü. I nyní zbývá do konce letošní sezóny 5 závodů Grand Prix: Thajský Buriram, japonské Motegi, australský Phillip Island, malajský Sepang a španělská Valnecie. Vítěz 5 letošních závodů Red Bull Rookies Cupu Can Öncü by měl pilotovat druhý motocykl KTM v týmu Aki Aja vedle Darryna Bindera, který zatím letos hodně zklamal - až 22. místo a pouhých 28 bodů.

Pro Öncüoa by to byly pouze dva neznámé okruhy, neboť Valencii zná ze svého závodění v šampionátu CEV-Repsol a Sepang Circuit a Losail Circuit naopak ze seriálu Asian Talent Cup.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama