Reklama

Cameron Beaubier letošním šampionem US-Superbike

Už předčasně se stal šampionem US-Superbike Cameron Beaubier, když obhájce titulu Toni Elias v první jízdě za deště na okruhu New Jersey havaroval.

Pole-Position si vyjel specialista do deště Mathew Scholtz časem 1:38.154 min, za ním se umístili Roger Lee Hayden (Suzuki), Cameron Beaubier (Yamaha), Toni Elias (Suzuki), Joshua Herrin (Yamaha), Bobby Fong (Honda) a Cameron Petersen (Honda).

Joshua Herrin vyhrál svůj druhý letošní závod, na mokrém povrchu za ním skončili Mathew Scholtz a Cameron Beaubier - všichni s motocykly Yamaha. Náskok vítězného Herrina v cíli byl neuvěřitelný, 37 sekund. Jelikož obhájce titulu Toni Elias havaroval, tak Beaubierovi stačily ve druhé jízdě 3 body, aby se stal letošním šampionem SBK-MotoAmerika. Čtvrtý byl odmávnut Roger Lee Hayden (Suzuki), Top-5 dokompletoval Cameron Petersen (Honda).

Ve druhé jízdě na trati New Jersey Motorsports Parku vyhrál Cameron Beaubier letos už poosmé a stal se tak po zásluze - předčasně - letošním šampionem MotoAmerica. Stejně jako první jízda, tak i ta druhá se jela za hodně kritických podmínek, tedy za prudkého deště. Ve zkráceném závodě na 18 kol vyhrál Beaubier (Yamaha) s náskokem 13 sekund před Rogerem Haydenem (ten po skončení sezóny ukončí svou aktivní kariéru) a obhájcem titulu Tonim Eliasem - oba Suzuki. Joshua Herrin, vítěz první jízdy, svůj motocykl nedokázal přinutit k jízdě, Mathew Scholtz pak havaroval. Jako čtvrtý byl odmávnut Garrett Gerloff (Yamaha) a Top-5 dokompletoval Jake Lewis (Suzuki).

Cameron Beaubier tak vyhrál už svůj 32. závod AMA US-Superbike a v historické tabulce je celkově třetí, má stejný počet vítězství jako Miguel Duhamel.

Před posledními dvěma jízdami letošního šampionátu má Cameron Beuabier na svém kontě celkem 370 bodů a nemůže už být předstižen. Druhý je se ztrátou 81 bodů ex-mistr světa Moto2 Toni Elias (289), třetí pak Joshua Herrin (253). Top-5 kompletují Mathew Scholtz (210) a Garrett Gerloff (199).

Poslední závodní víkend se koná na okruhu Barber Motorsport Park ve dnech 21. - 23. září 2018.

Beaubier se stal šampionem US-Superbike už potřetí, když předtím vyhrál v letech 2015 a 2016.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama