Reklama

Cal Crutchlow kritizuje Stefana Bradla

V rámci pondělních pozávodních testů «premier class» na Masarykově okruhu nešetřil pilot týmu Castrol LCR Honda Cal Crutchlow kritikou na testovacího pilota HRC Stefana Bradla z Německa.

Hned v prvním kole ve 3. zatáčce poslal testovací jezdec HRC Stefan Bradl k zemi své dva soupeře, takže pro Bradleyho Smithe a Mavericka Viňalese se skončil závod ještě dříve, než vlastně začal: „Byl to hodně špatný manévr...Hoši jako Brad pracují hodně tvrdě celý rok, Maverick bojuje dokonce o titul. A on [Bradl] je úplně bezdůvodně sundá hned ve 3. zatáčce v prvním kole závodu. Přitom mohl pro Hondu odjet solidní závod“.

„Je to sice pěkné, když s Wildcard můžeš absolvovat závody. Stoner testuje pro Ducati, ale nemá žádnou chuť závodit. A také nemusí už nic dokazovat. Je výborné, když testovací pilot už nechce závodit, jinak si totiž myslí, že obdrží job stabilního jezdce. Ale oni žádný job neobdrží. Nejsou bezdůvodně v těchto pozicích. Testovací jezdci už totiž nejsou rychlí a dobří pro místo stabilního jezdce. Tedy s výjimkou Stonera. Casey už vyhrál tituly mistra světa a závodit už nechce. Ale ti ostatní chtějí závodit a předvést se v tom nejlepším světle. Výjimkou je Guintoli, ten odvádí velmi dobrý job. Samozřejmě potřebujeme rychlé testovací jezdce, ale...“, je názoru Brit Crutchlow, o kterém je známo, že si před ústa nebere vůbec žádné servítky.

Ani Bradley Smith nikterak nešetří kritikou Stefana Bradla: „Je jasné, kdo tuto havárii způsobil. A během dvou posledních závodních víkendů už to bylo podruhé. Na Sachsenringu v Q1 mně zavazel v ideální stopě“.

Mělo by Race Direction trestat také piloty s Wildcard? „Bradl dobře věděl, že neexistuje žádný dokument TV o tomto případu a že to viděli pouze někteří další jezdci.“, nadával v pondělí v paddocku Masarykova okruhu Crutchlow, který už v minulosti Bradla několikrát kritizoval.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama