Reklama

Bude to řetězová reakce?

Kromě Go Eleven mají i tovární týmy Ducati a Yamahy, stejně jako privátní stáje Barni, Pedercini a GRT svá domovská sídla v Itálii, tedy v zemi, která je nejvíce postižena virem COVID-19.

„Je úplně zbytečné, dělat nějaký nový provizorní kalendář, nikdo neví, co se stane v nejbližším okamžiku“, je názoru týmový manažer Go Eleven Denis Sacchetti.

Sacchetti se dále v myšlenkách zaobírá možností re-startu šampionátu MS-Superbike: „Problém je v tom, že týmy k začátku sezóny hodně investovaly a sponzoři také platili velké částky. Jelikož se ale neodjely žádné závody, tak týmy nesplnily dohodnuté reklamní záležitosti. A když firmy nyní neprodukují žádné výrobky, tak také nemají žádné peněžní příjmy. Takže ani nemají z čeho financovat eventuální reklamu. Podniky musí počítat se ztrátami a tak vzniká řetězová reakce“.

„A až dojde k návratu do normálního stavu a týmy by měly začít závodit, tak budou mít sice výdaje, ale bohužel žádné příjmy. Pokud nepřijde nějaká finanční pomoc, tak budou muset své týmy zavřít a nezávodit“, vidí černou budoucnost Sacchetti.

Zdroj: Motosprint



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama