Reklama

Bude prvním mistrem Evropy Ital nebo Turek?

Letos poprvé se koná mistrovství Evropy kubatury STK 1000. Ta má odjeto celkem 5 závod z celkového počtu devíti. A na nezájem startujících si rozhodně nemůže stěžovat. Počet jezdců se totiž průměrně pohybuje okolo 33.

Lídr šampionátu Michael Rinaldi z Itálie zatím dvakrát vyhrál (Aragón a Imola), dvakrát skončil druhý (Assen a Misano) a pouze paddock v Doningtonu opouštěl bez bodového zisku. Druhý Turek Toprak Razgatiloglu na něho ztrácí pouze jeden bod, vyhrál rovněž dvakrát (Assen a Donington Park), ale jako jediný z Top jezdců vždy dokázal bodovat. Svěřenec Kenana Sofuogla turecký mladík Razgatiloglu má ovšem ještě jednu velkou motivaci: Pokud se stane stockovým evropským šampionem 2017, tak má zajištěno místo v superbikovém týmu Puccetti na příští rok 2018!

Francouzský jezdec Florian Marino ztrácí na Top-2 23, resp. 22 bodů, a to do konce evropského šampionátu chybějí čtyři závody, rozdělovat se tedy bude 100 bodů. Jeho značkový kolega Roberto Tamburini ztrácí dalších 11 bodů. Top-5 pak kompletuje další zástupce Apeninského poloostrova Marco Faccani, jinak vítěz z Misana.

V ME-STK 1000 je na čele (po 5 odjetých závodech z 9 naplánovaných) Michael Rinaldi (ITA-Ducati) se ziskem 90 bodů, druhý je Toprak Razgatlioglu (TUR-Kawasaki) - 89; třetí potom Francouz Florian Marino (Yamaha) - 67, na místě čtvrtém je Roberto Tamburini (ITA-Yamaha) - 56, Top-5 kompletuje Ital Marco Faccani (52). Druhou polovinu elitní desítky tvoří Chilan Maximilian Scheib - Aprilia (41), Francouz Jeremy Guarnoni - Kawasaki (38), Ital Luca Vitali - Aprilia (35), Ukrajinec Illia Mykhalchyk - Kawasaki (35) a další Ital Federico Sandi - BMW (29).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama