Reklama

Bude pokračovat hegemonie Yamahy i v Thajsku?

První závod letošní sezóny MS-Supersport na Phillip Islandu se stal dokonalým koncertem jezdců s motocykly Yamaha, kteří obsadili všechna místa v Top-5.

První závod v Austrálii poznamenala i povinná výměna pneumatik, takže třeba favorizovaný Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) dostal časovou penalizaci a propadl se až na 12. místo v cíli.

Vyhrál Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) s motocyklem Yamaha YZF R6, druhý se umístil velký favorit letošního šampionátu Jules Cluzel (GMT94 YAMAHA) a třetí byl odmávnut Federico Caricasulo (BARDAHL Evan Bros). Překvapením byla čtvrtá pozice v cíli pro ex-pilota MotoGP Hectora Barbery (Team Toth by Willirace), Top-5 dokompletoval Rakušan Thomas Gradinger (Kallio Racing). Šestý dojel Japonec Hikari Okubo (Kawasaki Puccetti Racing), a za ním se v Top-10 ještě umístili Corentin Perolari (GMT94 Yamaha), Peter Sebestyen (CIA Landlord Insurance Honda), týmový kolega Jules Danilo a Loris Cresson (Kallio Racing).

Na startu se objeví i jedna žena s wild card: 28-letá Ratchada Nakcharoensri z Thajska pojede s motocyklem Yamaha.

Stav šampionátu WorldSSP 2019: 1. Randy Krummenacher (SUI-Yamaha) 25 bodů; 2. Jules Cluzel (FRA-Yamaha) 20; 3. Federico Caricasulo (ITA-Yamaha) 16; 4. Hector Barbera (ESP-Yamaha) 13; 5. Thomas Gradinger (AUT-Yamaha) 11; 6. Hikari Okubo (JPN-Kawasaki) 10; 7. Corentin Perolari (FRA-Yamaha) 9; 8. Peter Sebestyen (HUN-Honda) 8; 9. Jules Danilo (FRA-Honda) 7; 10. Loris Cresson (BEL-Yamaha) 6.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama