Reklama

Bude opět Snaefell Mountain Course nejrychlejším okruhem?

V posledních měsících byla na 60 km dlouhém okruhu «Snaefell Mountain Course» provedena řada vylepšení. Vypadá to, jako by organizace provozující závody Tourist Trophy chtěla získat zpět titul «nejrychlejší silniční trať»

Okruh Dundrod Circuit o délce 11,911 km, na kterém se od roku 1953 jezdí Ulster Grand Prix u nedaleko severoirského hlavního města Belfast, je považován za nejrychlejší pouliční okruh na světě. V roce 2018 jste se museli nakrátko vzdát tohoto oblíbeného hodnocení na ve prospěch Snaefell Mountain Course na Isle of Man, ale Peter Hickman přivezl tento „titul“ v roce 2019 zpět do Severního Irska s nezapomenutelným kolem. Jeho průměr tehdy činil 219,539 km/h.

Protože se od roku 2019 žádná další GP Ulsteru nekonala, tento rekord na kolo zůstal nedotčen. Na Isle of Man letos nezůstal kámen na kameni, aby tento rekord znovu získal. V posledních měsících byly obnoveny některé úseky trasy, jako je zvláště hrbolatý Sulby Straight, na kterém se měří rychlost přesahující 300 kilometrů za hodinu. Poloměry zatáček byly také změněny a byly odstraněny některé pohledy do zatáček, kam nebylo vidět.

Vše, co je nyní potřeba k rekordu, je bůh počasí, který je laskavý k úsilí organizátorů TT. Stejně jako v roce 2018. Před pěti lety byly podmínky tak dobré, že několik pilotů překonalo dosavadní rekord na kolo. Peter Hickman na svém BMW S1000RR nakonec potřeboval v posledním kole seniorského TT na více než 60 kilometrovou trasu 16:42,778 minuty, což odpovídá průměrné rychlosti 217,989 km/h.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama