Reklama

Bude muset Sofuoglu předčasně ukončit kariéru?

Supersportový multišampion Kenan Sofuoglu se už možná nikdy neobjeví na startovním roštu motocyklových závodů. Vítěz celkem 43 závodů WorldSSP musel vynechat závod v Buriramu a dokonce se zdá, že Phillip Island mohl být jeho posledním závodem vůbec.

Jak všichni motocykloví fanoušci dobře vědí, vloni při říjnovém závodním víkendu na Magny Cours měl 33-letý turecký mnohonásobný mistr světa v Superpole Highsider a přivodil si zlomeninu pánve. A při volném tréninku letošní premiéry na Phillip Islandu havaroval při rychlosti 257 km/h po defektu pneumatiky znovu! Při tomto pádu se několikrát v kačírku «převrátil» a přivodil si nejen aktuálně těžké pohmožděniny a spáleniny, ale také si znovu poranil ještě nevyléčenou pánev.

Do thajského Buriramu sice odcestoval, ale v závodě ho nahradil Azlan Shah Kamaruzaman z Malajsie.

Velký turecký bojovník Sofuoglu dle mínění odborníků vloni příliš uspěchal návrat do závodů, neboť měl ještě teoretickou šanci na zisk šestého titulu mistra světa této 600-kové kubatury a absolutně nedoléčený stihl ještě loňské sezónní finále v Kataru.

Dle tureckých médií už oznámil Sofuoglu ukončení své úspěšné kariéry po skončení sezóny 2018, nyní ale hrozí tureckému továrnímu jezdci Kawasaki konec aktivního závodění ještě dřív, definitivní rozhodnutí by mělo padnout ještě před prvním evropským závodem ve španělském Aragonu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama