Reklama

Bude i Misano II italským festivalem?

«Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini» na okruhu «Misano World Circuit Marco Simoncelli» bylo doslova italským festivalem, s výjimkou nejslabší objemové kubatury Moto3, vyhráli vždy domácí a obsadili také většinu pódiových umístění.

«premier class»

Vše začal Matteo Ferrari, který vyhrál v MotoE, trojice Luca Marini - Marco Bezzecchi - Enea Bastianini obsadila kompletně stupně vítězů v Moto2, Franco Morbidelli triumfoval v v «premier class», kde ho doplnil ještě Francesco Bagnaia na druhém místě v MotoGP. Ze čtyř kubatur ovládli Italové tři, pouze v Moto3 nestál na stupních vítězů ani jeden Ital.

A co se vlastně událo v nejslabší objemové kubatuře? Nešťastný Celestino Vietti - vítěz Grand Prix Steiermarku - byl hned v prvním kole po pouhých čtyřech zatáčkách sražen zezadu Fernandezem. V cíli byl z domácích jezdců nakonec nejdříve Tony Arbolino, ovšem až jako šestý, pro své nejlepší letošní umístění si pak přijel osmý v cíli Romano Fenati, hned za ním byl odmávnut Dennis Foggia a Top-10 dokompletoval Andrea Migno. Těsně za elitní desítkou následoval Niccolo Antonelli a první letošní body si na své konto připsal Riccardo Rossi, zatímco Stefano Nepa pokračoval v pilném sbírání mistrovských bodů. Rookie Davide Pizzoli si naopak na první body musí ještě počkat, 18. místo v Misanu je však jeho nejlepším výsledkem v této sezóně v prvních sedmi závodech.

K celkové spokojenosti italských «tifosi» chybělo minulou neděli pouze jediné: Pódiové umístění «The Doctora»!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama