Reklama

BSB Race 2: Double Mosseye v Brands Hatch

Startovní rošt v šampionátu BSB je ve druhé jízdě uspořádán dle nejrychlejších kol ze závodu prvního, tedy nemá se Superpolem nic společného.

Pořadí na startovním roštu bylo následující: James Ellison (McAMS Yamaha), Luke Mossey (JG Speedfit Kawasaki), Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki), Christian Iddon (Tyco BMW), Shane Byrne (Be Wiser Ducati), Glenn Irwin (Be Wiser Ducati), Dan Linfoot (Honda Racing), Jason O'Halloran (Honda Racing) a Peter Hickman (Smiths Racing BMW). Čtvrtá řada pak měla složení Michael Laverty (McAMS Yamaha), Joshua Brookes (Anvil Hire TAG Yamaha) a John Hopkins (Moto Rapido Ducati).

Do závodu vůbec neodstartoval Ellison, jeho motocykl byl zřejmě poškozen při pádu v první jízdě. Do čela šel Mossey, za ním Haslam...20. Smrž. Pak převzal otěže Haslam, Mossey, Iddon...21. Smrž a ze hry byl přemotivovaný Irwing.

Po 5 kolech bylo následující pořadí Haslam, Mossey, Iddon, O´Halloran, Hickman, Byrne; v 7. kole šel do čela Mossey před Haslama.

Pak Iddon předjel Haslama a po první třetině závodu tak bylo pořadí: Mossey, Iddon, Haslam, O´Halloran, Byrne a Hickman...20. Smrž, který předjel Winfielda. Smrž předjel ve 13. kole Jacksona a postoupil na P18.

V polovině závodu vedl Mossey, dále Iddon, Haslam, Byrne, O´Halloran, Irwin, Hickman, Brookes, Linfoot a Hopkins - Smrž se dostal na P17, když předjel McConnella

10 kol před koncem bylo pořadí Mossey, Iddon, Haslam, Byrne a O´Halloran....17. Smrž

Ve 24. kole měl Irwin crash, Brookes už na P6, Smrž těsně za body na P16

25. kolo se skončil závod pro Byrneho, který spadl v úseku Clearways-Corner a Smrž se dostal do Top-15.

V závěru se už nic nezměnilo, Luke Mossey slavil double, druhý byl odmávnut Christian Iddon, třetí lídr šampionátu Leon Haslam, Joshua Brookes byl odmávnut na 4. místě a Jason O´Halloran dokompletoval Top-5.

Dan Linfoot obsadil místo šesté, sedmý skončil Peter Hickman, osmý Bradley Ray, devátý John Hopkins a Top-10 dokompletoval Sylvain Guintoli.

Body si na své konto připsali ještě Michael Laverty, Tommy Bridewell, Jake Dixon, Taylor MacKenzie a také náš Jakub Smrž. Odmávnuti šachovnicovým praporkem ještě byli v cíli Lee Jackson, Billy McConnell a Shaun Winfield.

MCE British Superbike Race 2: 1. Luke Mossey (JG Speedfit Kawasaki) - 30 kol za 22.57.135; 2. Christian Iddon (Tyco BMW) +0.758; 3. Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki) +1.851; 4. Josh Brookes (Anvil Hire TAG Yamaha) +4.032; 5.Jason O’Halloran (Honda Racing) +4.188; 6. Dan Linfoot (Honda Racing) +8.205; 7. Peter Hickman (Smiths Racing BMW) +8.735; 8. Bradley Ray (Buildbase Suzuki) +8.982; 9. John Hopkins (Moto Rapido Ducati) +9.234; 10. Sylvain Guintoli (Bennetts Suzuki) +10.249....15. Jakub Smrž (BMW - Lloyd & Jones PR Racing) - +20.300.

Stav šampionátu po 4 odjetých jízdách: 1. Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki) 86 bodů; 2. Luke Mossey (JG Speedfit Kawasaki) 81; 3. Christian Iddon (Tyco BMW) 65; 4. Josh Brookes (Anvil Hire TAG Yamaha) 48; 5. Peter Hickman (Smiths Racing BMW) 37; 6.Glenn Irwin (Be Wiser Ducati) 36....Jakub Smrž má 6 bodů a to znamená 18. místo v celkové klasifikaci.

A jak zhodnotil Kuba Smrž velikonoční britský víkend: „Obě jízdy byly dobré, co se tempa týče, ale pokaždé jsem projebal první kolo, takže jsem si přidělal práci a připravil se o boj kolem 10. místa. Během víkendu jsme opět dělali hodně změn a dnes už to byla motorka, na které se mi jelo dobře. Máme na čem stavět pro další závody. To špatné se pokusím zlepšit! Ve čtvrtek testujeme v Oultonu, kde bych chtěl zkusit co nejvíc věcí, na které není během závodu prostor. Ze 4 jízd 4x na bodech je solidní začátek, ale jen začátek...chci být lepší a věřím, že to půjde!“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama