Reklama

BSB-Oulton Park: Vítězný double Jake Dixona

Na okruhu Oulton Park začalo prvním závodním víkendem letošní finále šampionátu BSB, tedy Showdown. A vítězný double slavil za úplně rozdílných podmínek Jake Dixon, který tak snížil náskok lídra šampionátu Leona Haslama na 31 bodů.

Jake Dixon vyhrál za deště napínavý první závod v Oultonu před Tommy Bridewellem. Skvělá stíhací jízda Leona Haslama byla odměněna třetím místem.

Jake Dixon startoval se svou Kawasaki k prvnímu závodu BSB-Showdown 2018 na okruhu v Oulton Parku z Pole-Position. Druhý skončil v Qualifying Tommy Bridewell (Ducati) a další pořadí bylo následující: Luke Mossey (Kawasaki), Joshua Brookes (Yamaha), Glenn Irwin (Ducati), Richard Cooper (Suzuki), Bradley Ray (Suzuki), Tarran Mackenzie (Yamaha) a Danny Buchan (Kawasaki), jehož těžký pád v třetím Qualifying se postaral o vyvěšení červených vlajek.

Lídr šampionátu Leon Haslam ukončil sobotní Qualifying předčasně, neboť hned v 1. kole prního Qualifying měl technický defekt a nepostoupil tak do Q2 - neměl ani jedno změřené letmé kolo - což znamenalo poslední místo na startovním roštu.

Před prvním závodem začalo silně pršet a start byl tak posunut a později odstartován, ale zkrácen na 16 kol, ovšem se 2 zahřívacími koly.

RACE 1: Po 1. kole vedl Bridewell, za ním následovali Dixon, Ray, Jason O'Halloran (Honda) a Peter Hickman (BMW). Haslam byl na P11 a Glenn Irwin, který se po zaváděcím kole rovněž postavil až na konec gridu, pak 18.

V 6. kole bylo toto pořadí: Bridewell, Dixon, O‘Halloran, Brookes, Laverty, Andrew Irwin (Ducati), Haslam, Ray, Mackenzie, Mossey a Hickman, vzápětí ale havarovali Brookes, Mossey a Harrison.

V polovině závodu za hodně obtížných podmínek se dostal Jake Dixon do vedení a své druhé letošní vítězství si už nedal vzít. Druhý byl v cíli Tommy Bridewell, který zde startoval za svůj nový tým Moto Rapido Ducati a získal mu první sezonní pódium. Stupně vítězů doplnil po fantastické stíhací jízdě Leon Haslam, zatímco Andrew Irwin čtvrtým místem v cíli zajel svůj nejlepší výsledek v šampionátu BSB vůbec. Top-5 doplnil Laverty a dále byli klasifikováni O'Halloran, Mackenzie, Hickman, Ellison, Linfoot, Ray, Glenn Irwin, Cooper, Gino Rea a Rogers

RACE 2: Jake Dixon vyhrál za úplně rozdílných povětrnostních podmínek také druhou jízdu v Oulton Parku. Stupně vítězů doplnili opět Leon Haslam a Tommy Bridewell, ale v opačném pořadí, než se skončila jízda první.

Do druhého závodu si Pole Position zajistil nejrychlejším kolem v první jízdě její vítěz Jake Dixon, za ním se na grid postavili Andrew Irwin, Michael Laverty (BMW), Leon Haslam (Kawasaki), Tommy Bridewell (Ducati), Jason O'Halloran (Honda), James Ellison (Yamaha), Tarran Mackenzie (Yamaha), Luke Mossey (Kawasaki), Peter Hickman (BMW), Dan Linfoot (Honda) Bradley Ray (Suzuki), Joshua Brookes (Yamaha), Glenn Irwin (Ducati) a Gino Rea (Suzuki).

Trať byla už skoro na všech místech suchá a nejlépe odstartoval právě Dixon a po 2 objetých kolech vedl. Následovali O'Halloran, Laverty, Haslam a Bridewell. Stíhací skupina ve složení Mackenzie, Mossey a Laverty jezdila těsně za vedoucím kvartetem, ale brzy musel pro crash odstoupit Laverty. V polovině závodu měl Dixon náskok 5 sekund, o další dvě volná místa na stupních vítězů sváděli tvrdý souboj Haslam, O'Halloran, Bridewell, Mackanzie a Mossey.

Ray a O'Halloran havarovali nezávisle na sobě čtyři kole před konce, takže se Glenn Irwin a Joshua Brookes posunuli na P6, respektive P7. Haslam sice v úplném závěru snížil náskok Dixona skoro na 1 sekundu, ale ten dokázal kontrovat a všechny útoky Haslama s úspěchem odvrátit.

Dixon tak vyhrál za úplně odlišných podmínek i druhý závod na okruhu Oulton Parku a svou ztrátu na Haslama v šampionátu BSB snížil na 31 bodů. Druhý byl odmávnut Haslam, a dále se umístili jako třetí Bridewell, za ním následovali Mackenzie, Brookes, Glenn Irwin, Mossey, Hickman, Andrew Irwin, Ellison, Linfoot, Harrison, Law, Gino Rea a Rogers.

Stav šampionátu BSB - Showdown

1 91 LEON HASLAM JG SPEEDFIT KAWASAKI 604 bodů
2 27 JAKE DIXON RAF REGULAR AND RESERVES KAWASAKI 573
3 25 JOSH BROOKES MCAMS YAMAHA 530
4 2 GLENN IRWIN BE WISER DUCATI 530
5 28 BRADLEY RAY BUILDBASE SUZUKI 524
6 60 PETER HICKMAN SMITHS RACING BMW 520



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama