Reklama

Kiyo pojede za Smith BMW

Trojnásobný šampion MCE Insurance British Superbike Ryuichi Kiyonari se vrací do tohoto šampionátu od příštího závodu, tedy od Oulton Parku. Bude závodit za tým Smith Racing BMW a stane se tak týmovým kolegou našeho Jakuba Smrže.

Kiyonari byl vyhozen ze svého původního týmu Benetts Suzuki pro špatné výkony a v Cadwell Parku tak nestartoval. Japonec byl totiž v klasifikaci BSB až na P19 s pouhými 23 body a neustále si stěžoval na svůj motocykl. Ovšem jeho týmový kolega Tommy Bridewell byl na P11 se ziskem 85 bodů.

Tento japonský jezdec má na svém kontě celkem 50 vítězných závodů v BSB a 2014 až do posledního závodu bojoval s motocyklem BMW o titul s Shane ‘Shakey’ Byrnem, ale ve warmu up si zlomil klíční kost.

Smith Racing závodil dříve velmi úspěšně v šampionátu Dickies British Supersport Championship a nyní tedy jezdí v MCE BSB.

Od pondělí testoval 33-letý Kiyonari na okruhu Cadwell Park jeden z motocyklů BMW týmu Smith Racing a dle očekávání s nimi podepsal smlouvu do konce sezóny.

Za tým Smith Racing závodí také český jezdec Jakub Smrž - aktuálně na P20 se ziskem 21 bodů, který tak dostal hodně zkušeného a úspěšného týmového kolegu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama