Reklama

BSB Assen: Vyhráli Leon Haslam (Kawasaki) a Sylvain Guintoli (Suzuki)

Vítězi předposledního závodního víkendu BSB 2017, který se jel na nizozemském okruhu TT-Circuit van Drenthe, se stali lídr šampionátu Leon Haslam a Sylvain Guintoli, který tak získal pro nový motocykl Suzuki první vítězství. Čech Jakub Smrž ani v jedné jízdě na svém oblíbeném okruhu nebodoval.

Pilot přímo pod smlouvou s Kawasaki-UK Leon Haslam vyhrál první jízdu BSB v Assenu, když byl nejrychlejší ze 6tičlenné vedoucí skupiny v sestavě Shane Byrne, James Ellison, Sylvain Guintoli, Joshua Brookes a Bradley Ray.

James Ellison (Yamaha) si vyjel časem 1,54,027 minuty Pole-Position, za ním se umístili Leon Haslam (Kawasaki), Christian Iddon (BMW), Dan Linfoot (Honda), Bradley Ray (Suzuki), John Hopkins (Ducati), Joshua Elliot (BMW), Sylvain Guintoli (Suzuki) a Michael Laverty (Yamaha).

Nejlépe odstartoval do závodu Ellison, za ním se seřadili Haslam, Iddon a Guintoli.

Pětinásobný šampion BSB Shane Byrne musel do závodu odstartovat až ze 16. pozice na startovním roštu, když v sobotním Qualifying dvakrát spadl.

V polovině závodu vedl Guintoli, za ním následovali Haslam, Brookes, Byrne, Ellison a Ray. Christian Iddon a Danny Buchan havarovali, zatímco Michael Laverty měl technický defekt.

Napínavý souboj se odehrával o pódiová umístění, v posledních kolech se podařilo Haslamovi získat menší náskok a s náskokem 2 sekund vyhrál, za ním dojeli Byrne, Ellison, Guintoli, Brookes a Ray. Dále bodovali Hickmann, Dixon, Hopkins, O´Halloran, Linfoot, Mossey, Cooper, Irwin a Bridewell...Jakub Smrž byl odmávnut na 18. místě se ztrátou 33,939 sec. na vítězného Leona Haslama.

Haslam tak zvýšil svůj náskok v celkové klasifikaci na 28 bodů.

Bývalý mistr světa Superbike Sylvain Guintoli se postaral na okruhu TT-Circuit van Drenthe v Assenu o první vítězství nového motocyklu Suzuki GSX-R1000 R v britském šampionátu BSB.

Z Pole-Position vystartoval do druhé assenské jízdy Shane Byrne (Ducati), vedle něho stáli v první řadě ještě Sylvain Guintoli (Suzuki) a Leon Haslam (Kawasaki). Další pořadí na startovním roštu bylo následující: Joshua Brookes (Yamaha), James Ellison (Yamaha), Christian Iddon (BMW), Bradley Ray (Suzuki), Dan Linfoot (Honda) a Jake Dixon (Kawasaki).

Vedoucí pětice ve složení Guintoli, Brookes, Haslam, Ellison a Byrne se neustále střídala ve vedení závodu.

Na konci se zasloužil mistr světa Superbike z roku 2014 Sylvain Guintoli o první vítězství nového motocyklu Suzuki GSX-R1000 R v britském šampionátu Superbike a stal se tak desátým letošním vítězem. Za vítězným Guintolim byl jako druhý odmávnut Brookes a dále dojeli Haslam, Ellison, Byrne, Hickman, Dixon, Iddon, Linfoot, Ray, Cooper, Hopkins, O'Halloran, Irwin a Laverty. Jakub Smrž cílový šachovnicový praporek ve druhé jízdě na svém oblíbeném okruhu neviděl.

Brookes se dostal před třemi finálovými závody na druhé místo v celkovém pořadí, Haslam třetím místem ve druhé jízdě má nyní náskok v celkovém pořadí 32 bodů před Brookesem a 33 před Byrnem. Rozhodnutí, kdo se stane britským šampionem 2017, padne ve třídílném finále a budou o ně bojovat pouze Leon Haslam, Joshua Brookes, Shane Byrne, Jake Dixon a Peter Hickman.

Vede Haslam se ziskem 612 bodů, druhý je Brookes (580), třetí Byrne (579), čtvrtý Dixon (558) a Top-5 kompletuje Hickmann (549) - celá tato pětice má ještě šanci na zisk titulu letošního šampiona. Šestý je v Showdown O´Halloran (526).

O «Riders Cup» je pak následující pořadí: Sedmý Iddon (187), osmý Ellison (185), devátý Mossey (180) a desátý Linfoot (147). Náš Jakub Smrž nasbíral dosud 61 bodů a je tak stále na 18. místě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama