Reklama

BSB 2019: Další týmy a jezdci potvrzeni

Před sezónou 2019 jsou karty v britském šampionátu Superbike nově zamíchány. V minulých dnech byly uskutečněny některé další zajímavé přestupy v BSB a tak vám nabízíme aktuální situaci na jezdeckém trhu.

S úspěchy jezdců jako jsou Jake Dixon, Glenn Irwin, Bradley Ray, Luke Mossey a Danny Buchan se konečně pohnuly stojaté vody v britském šampionátu Superbike. Ačkoliv tito rychlí mladíci přinesli hodně čerstvého vítru do plachet BSB, tak si titul 2018 zajistil rutinér: 35-letý Leon Haslam (Kawasaki).

Ovšem Leon Haslam pojede 2019 MS-Superbike, vícešampion Jake Dixon přestupuje do Moto2 a šestinásobný šampion BSB Shane Byrne je zraněn.

Místo po Leonu Haslamovi v týmu JG Speedfit Kawasaki převezme Glenn Irwin. Jeho týmovým kolegou bude Ben Currie, který se stal 2018 vicemistrem BSB v kubatuře Supersport.

Paul Birds Team Be Wiser PBM Ducati si zajistil dosavadního pilota Grand-Prix Scotta Reddinga, jeho týmovým kolegou bude Joshua Brookes, šampion BSB 2015.

Jelikož Suzuki věnuje veškerou pozornost «premier class» v MotoGP, tak ani příští sezónu neuvidíme v MS-Superbike žádný oficiální tým s novými motocykly GSX-R1000R. Což znamená, že Bradley Ray bude opět závodit 2019 za Buildbase Suzuki.

Za OMG-Suzuki budou v sezóně 2019 nakonec startovat Luke Mossey a Josh Elliott, který nahradil původně uváděného Gina Reu.

Šampion britských Superstock-600 Ryan Vickers nahradí Jakeho Dixona v RAF Regular & Reserves Kawasaki.

Tým FS-3 Kawasaki prodloužil smlouvu s Dannym Buchanem .

PR Racing BMW potvrdil Joe Francise na rok 2019.

James Ellison pojede i v sezóně 2019 šampionát BSB a sice za tým Smiths Racing BMW. Jeho týmovým kolegou bude Peter Hickman.

33-letý Španěl Xavi Fores bude #1 v Honda Racing UK, týmovým kolegou pak je Andrew Irwin.

Stáj McAMS Yamaha ohlásila dvojici Jason O´Halloran a Tarran MacKenzie.

Za Gearlink Kawasaki pojede Fraser Rogers, který se tak do šampionátu BSB vrací.

Tým TAG Racing vytvoří jezdci Dan Linfoot a Shaun Winfield.

Za Tyco BMW pojedou Christian Iddon a Keith Farmer.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama