Reklama

BSB 2017: Startovní rošt British Superbikes se plní

Startovní rošt nejkvalitnějšího národního šampionátu, tedy BSB, nabírá pomalu svou konkrétní podobu na rok 2017. Podívejme se na aktuální situaci, jak vypadá začátkem prosince 2016.

Obhájce mistrovského titulu Shane Byrne zůstává v mistrovském týmu Paul Bird Motorsport Ducati, kde podepsal smlouvu do konce roku 2018. Jeho týmovým kolegou bude nastupující hvězda britské silnice Glenn Irwin.

Ex-mistr světa WorldSBK Sylvain Guintoli se vrací do tohoto šampionátu po 8 sezonách - naposled v roce 2009 - a pojede v týmu Hawk Bennets Suzuki, tedy v továrním týmu této japonské značky. Týmovým kolegou je potom Richard Cooper.

Z WorldSBK přichází ale i další hvězda, Ital Davide Guigliano. Ten podepsal smlouvu s týmem Tyco BMW a spolu s ním uvidíme ve stejném boxu také Christiana Iddona. Další velká Star Leon Haslam, aktuální více-šampion BSB, bude závodit za Bournemouth Kawasaki, přičemž má smlouvu přímo s Kawasaki UK. Týmovým kolegou je Luke Mossey.

Michael Laverty a James Ellison vytvoří dvojici v týmu McAMS Yamaha.

Populární John «Hopper» Hopkins se vrací po sezóně 2015 opět do týmu Rapido Ducati.

Oficiální tým Honda UK oznámil jezdeckou dvojici, která bude mít k dispozici nový model Honda CBR1000RR Fireblade SP2: Dan Linfoot a Jason O’Halloran.

Za tým FS-3 Racing bude nový motocykl Kawasaki Ninja ZX-10RR pilotovat Billy McConnell, zatímco James Rispoli pojede Superstock 1000.

Určitě budeme zvědavi, kde zakotví - má dle «Abaji» (vykládal o tom na jeho setkání s fanoušky před několika dny na AMD) dokonce 5! velmi dobrých nabídek - v sezóně 2017 předloňský šampion Josh Brookes z Austrálie, který má za sebou hodně průměrnou sezónu 2016 v WorldSBK s motocyklem BMW Milwaukee.

A rovněž nás budou zajímat dvě otázky z českého pohledu? V kterém týmu se nakonec objeví Jakub Smrž - letos za Smiths BMW a zda se na závodní trať vrátí jeho bratr Matěj Smrž. Na jejich FB jsme se pouze dočetli: „Sezóna 2017 se blíží a zatím vám nemůžeme říct, co se chystá. Ale brzy se dočkáme...“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama