Reklama

Bratři Birchallové skončili se závoděním

Ben a Tom Birchallové ukončili svou aktivní závodní činnost. Třetí v MS-Side 2019 a mistři světa 2018 prodali svůj aktuální závodní materiál Nizozemci Keesovi Endeveldovi, kterému bude spolujezdcem Hendrik Crome.

Rookie Kees Endeveld a jeho spolujezdec Jeroen Remmé (Team Drugs Advice Sidecar Shop) mají za sebou velmi úspěšnou sezónu, když se jim podařilo dojet v Estorilu (Portugalsko) na třetím místě, a mistrovství světa dokončili celkově v Top-6.

Už před několika týdny se oba Nizozemci rozhodli, že v následující sezóně už společně nepojedou. Remmé pojede v budoucnu jako spolujezdec Josefa Sattlera a Endeveld získal Hendrika Cromeho (25) jako nového spolujezdce.

Crome má zkušenosti ze šampionátu Int. Sidecar Trophy, kde se s Rakušanem Güntherem Bachmaierem umístil druhý. «Papa» Rainer Crome koupil Endeveldův tříkolový motocykl Adolf RS Kawasaki a společně s manželkou Tanjou pojede v sezóně 2020 Trophy 600.

Nově vytvořená dvojice Endeveld/Crome pojede v následující sezóně s motocyklem Bena a Toma Birchallových, dosavadní materiál Adolf RS Kawasaki prodali.

Endeveld/Crome tak budou mít k dispozici nejen špičkový materiál LCR Yamaha 600, ale mohou počítat rovněž s technickou pomocí Birchallových. Ti totiž koupili 2018 značku LCR od Švýcara Louise Christena a sami nyní staví vlastní závodní stroje.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama