Reklama

Brad Binder pojede MotoGP

Pro pravidelné čtenáře našeho webu to není žádné překvapení, ale pouze potvrzení toho, co jsme už 2. července zveřejnili. Brad Binder pojede v sezóně 2020 s motocyklem Red Bull Tech3 MotoGP závody královské kubatury.

Včera pak u nás na Masarykově okruhu mohl Jihoafričan poprvé testovat motocykl KTM RC16. Ex-mistr světa Moto3 skončil v loňské sezóně Moto2 celkově třetí, nyní po německém Sachsenringu je po dvou druhých místech v Assenu a na Sachsenringu celkově osmý a ztrácí na Alexe Marqueze aktuálně 52 bodů.

V sezóně 2020 pojede 23-letý Binder za tým Red Bull Tech3 MotoGP, jeho týmovým kolegou bude Miguel Oliveira, s kterým už Binder sdílel společnou garáž v Moto2.

Binder od začátku svého závodění byl vždy členem týmu značky KTM, Red Bull Rookies Cupem počínaje až přes Moto3 a Moto2 u Aki Aja.

Jihoafričan převezme místo po Malajsi Hafizhi Syahrinovi, který letos opravdu zklamal, ačkoliv ještě vloni byl s motocyklem Tech3 Yamaha čtyřikrát odmávnut v Top-10.

Syahrin ale rozhodně neopustí paddock Grand Prix: 2020 pojede s motocyklem KTM-Moto2 buď u Aki Aja, nebo v týmu Tech3 Hervé Poncharala. Mohl by ale také v malajském týmu Petronas Sprinta pilotovat druhý motocykl Kalex.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama