Reklama

Bol d’Or: Přerušení závodu kvůli počasí, nový start ráno v 6 hodin

24-hodinový závod v Le Castellet byl odstartován za velmi špatných povětrnostních podmínek v sobotu v 15 hod. Začátek sezóny MS-Endurance 2019/20 Bol d'Or byl přerušen v 18:00 kvůli zhoršujícím se povětrnostním podmínkám na okruhu Paul Ricard.

Po silném bouřkovém dešti na okruhu Le Castellet se ředitelství závodu rozhodlo závod Bol d'Or pozastavit, aby byla zajištěna bezpečnost soutěžících jezdců.

Závodní motocykly byly zaparkovány v boxové uličce bez možnosti zásahu jednotlivých týmů při čekání na restart závodu, tedy dle pravidla Parc Fermé.

Ředitelství závodu informovalo týmy o postupu restartování závodu v následujících hodinách a oznámilo, že přerušení bude trvat minimálně tři hodiny.

Při dvou předchozích příležitostech, v letech 1988 a 1996, povětrnostní podmínky a silné srážky způsobily, že Bol d'Or - tehdy se závodilo na starém okruhu Paul Ricard - byl v jednom případě přerušen a ve druhém předčasně zastaven.

V 18 hodin se konal mítink mezi týmovými manažery a ředitelstvím závodu, aby se společně projednal další postup, jak dále závodit. Jelikož předpověď počasí nebyla vůbec příznivá, bouřky a silný déšť, tak bylo rozhodnuto, že se v sobotu už nebude závodit a nový start se bude konat v neděli v 6 hodin ráno.

Závod bude odstartován způsobem MS-Endurance, tedy za oběma automobily Safety-Cars: První část jezdeckého pole dle průběžného pořadí pojede za jedním autem, zbytek potom za autem druhým. Nový závod bude trvat celkem 9 hodin a konec závodu bude odmávnut přesně v neděli odpoledne v 15 hodin.

Stav po 3 hodinách: 1. F.C.C. TSR Honda France (Hook, F. Foray, di Meglio), Honda CBR1000RR. 2. Suzuki Endurance Racing (Phillippe, Masson, Black), Suzuki GSXR-1000. 3. YART (Baz, Fritz, Canepa), Yamaha R1. 4. Webike SRC Kawasaki (Nigon, Checa, Guarnoni), Kawasaki ZX10R. 5. Wójcik Racing Team (Rea, Berman, Maurin), Yamaha R1 +1 kolo. 6. TECMAS BMW GMC (Hedelin, Masbou, Perret), BMW S1000RR. 7. BMW Motorrad World Endurance, (Mikhalchyk, Puffe, K. Foray), BMW S1000RR. 8. MOTO AIN (Rolfo, Mulhauser, Clere), Yamaha R1. 9. SUZUKI JEG KAGAYAMA (Leblanc, Uramoto, Leesch), Suzuki GSXR-1000. 10. TATI TEAM BEAUJOLAIS (Techer, Denis, Enjolras), Kawasaki ZX10R. Dále: 14. Omega Maco Racing (Hanika, Szkopek, Estment) +2 kola.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama