Reklama

BMW Motorrad Race Trophy 2016: Michal Prášek celkově v Top-3

Kanaďan Jordan Szoke vyhrál BMW Motorrad Race Trophy 2016, náš Michal Prášek obsadil celkově skvělé třetí místo. Slavnostní gala večer se konal včera v muzeu BMW v Mnichově.

Tato soutěž nabírá stále více a více na přitažlivosti, letošním vítězem se stal kanadský šampion Jordan Szoke, tedy pilot týmu Mopar Express Lane BMW, který dominoval scéně v kanadském šampionátu superbike - Canadian Superbike Championship (CSBK), a nejenže obhájil vzorek 2015, ale také vyhrál všech sedm závodů, a získal i všechna Pole - Position.

Letos se závodilo už potřetí o «BMW Motorrad Race Trophy» a zúčastnilo se celkem 127 jezdců z 25 různých zemí a šesti kontinentů. Soutěžili v 83 různých ve 27 konkrétních šampionátech. Pochopitelně závodili na motocyklech BMW.

Top-15 v celkovém pořadí BMW Motorrad Race Trophy 2016 dostalo ceny v hodnotě 100.000 €, vítězný Szoke se mohl radovat z šeku v částce 20.000 eur, když měl na svém kontě celkem 450.00 bodů. Na druhém místě se umístil Belgičan Vincent Lonbois, vítěz mezinárodní soutěže road racingu v královské kubatuře Superbike (IRRC), který získal celkem 447.36 bodů. Třetí pak skončil český jezdec Michal Prášek, šampion 2016 v Superstock Alpe Adria Road Racing Championship (AARR STK), s 435.60 body.

Mezi oceněnými byl i další Čech Lukáš Pešek - šampion Alpe Adria Road Racing Championship Superbike), ale také třeba Ian Hutchinson (GB / BMW Combined Road Race Challenge), Taylor Mackenzie (GB / British Superbike Championship Superstock), Raffaele De Rosa (I / FIM Superstock 1000 Cup) a Pekka Päivärinta & Kirsi Kainulainen (SF / FIM Sidecar World Championship).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama